‘Deneyap’ Projesi İçin Son Gün 4 Temmuz…

16 Haziran 2021 Çarşamba 14:26
Bu haber 384 kez okundu

T3 Vakfının Milli Teknoloji Hamlesi destekli Atölye çalışması olan DENEYAP İskenderun Gençlik Merkezine geliyor.

‘Deneyap' Projesi İçin Son Gün 4 Temmuz…

T3 Vakfının Milli Teknoloji Hamlesi destekli Atölye çalışması olan DENEYAP İskenderun Gençlik Merkezine geliyor.

İçerisine Hatay’ın da dâhil edildiği Deneyap Tekonoloji Atölyeleri öğrencilerine kavuşmak için gün sayıyor. Bu Atölyeler de eğitim almak isteyen gençler içinse e-sınav öğrenci seçme sınavı başvuruları başladı.

İskenderun ve çevre ilçelerinde öğrenim gören 4. sınıf, 5. sınıf, 8. sınıf, lise hazırlık sınıfı ve 9. sınıf öğrencileri e-sınava başvuru yapabilecek. Öğrenciler, e-sınav ve uygulama sınavı olmak üzere iki aşamayı başarıyla tamamladıktan sonra Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almaya hak kazanacak.

Eğitim almaya hak kazanan öğrenciler Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, Yazılım Teknolojileri, Mobil Uygulama, Siber Güvenlik, Enerji Teknolojileri, Havacılık ve Uzay Teknolojileri, Nanoteknoloji ve Malzeme Bilimi, Yapay Zekâ ve İleri Robotik alanlarında 24 ay derinlemesine eğitim alacak ve ilgili eğitimler sonrasında 12 ay süresince takım arkadaşları ile birlikte kendi projelerini üretecekler.

Adayların elektronik ortamda yapılacak sınava ön başvurularını https://kys.turkiyeteknolojitakimi.org/ web sitesi üzerinden 4 Temmuz 2021 saat 23.59'a kadar tamamlamaları gerekiyor.

Ön başvurusu onaylanan adaylara sınav salonu ve sınav saatini seçme imkânı sunulacak. Ön başvuru süreci tamamlandıktan sonra sınav yeri ve seans seçimi 11 Temmuz 2021 tarihine kadar yapılabilecek. Ön başvurusunu tamamladıktan sonra sınav salonu ve sınav saatini seçen adayların başvuru aşaması tamamlanmış olacak. Adayların başvuru sürecini https://kys.turkiyeteknolojitakimi.org/   üzerinden mutlaka takip etmeleri gerekmektedir.


Yorum Gönder