'Gençlerimiz, Vatanımızın Umudu ve Geleceğidir'

19 Mayıs 2021 Çarşamba 11:34
Bu haber 417 kez okundu

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı sebebi ile bir kutlama mesajı yayınladı.

'Gençlerimiz, Vatanımızın Umudu ve Geleceğidir'
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı sebebi ile bir kutlama mesajı yayınladı. Kaymakam Yönden mesajında şu ifadelere yer verdi; 19 Mayıs 1919  tarihinde Samsun’ a hareketiyle Anadolu'nun  bağımsızlık meşalesini yakan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün geleceğimizin teminatı gençlerimize armağan ettiği bu önemli günün 102'nci yıldönümünü kıvanç ve coşkuyla gönülden idrak ediyoruz.
Sevgili Gençler; Türkiye Cumhuriyeti' nin korunması,  gelişmesi ve muasır medeniyetler seviyesine erişmesinin genç kuşaklar marifetiyle gerçekleşebleceğinin önemli bir ifadesi olarak bu şanlı gün asil ruhlu gençlerimize armağan edilmiştir. 
Türk milletinin varolma mücadelesi açısından son  derece  önemli olan 19 Mayıs 1919 tarihi; Ulu  Önder Mustafa  Kemal Atatürk  tarafından gençliğimize armağan  edilmesi  büyük anlam taşımaktadır. Bu özel  günün gençlere  bayram olarak armağan edilmesi, gençlerimize verilen değerin yanı sıra, Atatürk'ün ve onun şahsında asil milletimizin sizlere olan  sarsılmaz  güven ve umudunu da ortaya koymaktadır. Çünkü siz gençlerimiz bu mukaddes vatanımızın umudu ve geleceğisiniz.
Türkiye Cumhuriyeti'nin istikbali; İstiklal ve milli irade  şuuruyla  yetişen  asil ruhlu  gençlerimize emanettir. Bu  nedenledir ki,  bizler gençlerimizi el üstünde tutuyor ve onların geleceğine yatırım yapmayı, bu ülkenin geleceğine yatırım yapmak olarak telakki ediyoruz. Bizim  en temel ve ortak görevimiz, gelecek kuşağa çok  daha  kalkınmış  gelişmiş ve müreffeh bir  ülke  bırakmaktır. Aynı şekilde, dünyanın  bu hızlı değişiminde ülkemiz hızla büyür ve kalkınırken, kıymetli gençlerimizi de geleceğe çok daha iyi hazırlamak,  onlara en iyi ve en güzel imkânı sunmak  ortak  hedefimiz olarak beninsenmelidir. Bu  anlamda kadirşinas gençlerimizin de, damarlarındaki  asil kanları ve sahip oldukları  milli ruh ve şuurlarıyla  ülkemizi bugünkü seviyesinden çok daha ileri seviyelere taşıyacaklarına inancımız tamdır.
Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak idrak  ettiğimiz  bu  özel ve müstesna  gün; milli mücadelemizin  ulvi  bir  adımı  olmakla  birlikte yüzünü  geleceğe  dönmüş  nesillerin  en büyük ilham kaynağıdır. Türk gençliğinin, bu  ilhamdan aldığı feyz ve güç ile  ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacağı ve dünyaya örnek olabilecek uygarlık adımları atacağına inancımız da sonsuzdur. 
Bu duygu ve düşüncelerle;  Bu müstesna  günü bizlere  armağan  eden  Büyük  Önder  Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere,  kutsal  vatan  topraklarımızın  bütünlüğü ve necip milletimizin  selameti için canını  feda ederek şehadete intikal eden  aziz şehitlerimizi ve şehadete  şahit  olan  kahraman gazilerimizi rahmet, minnet, şükran ve saygıyla yâd ederken geleceğimizin teminatı olan tüm gençlerimiz ve sporcularımız ile kadirşinas halkımızı  en derin sevgi ve saygıyla  selamlıyor,  bayramlarınızı en kalbi duygularımla kutluyorum.

Yorum Gönder