‘Hatay’a Elimizden Gelen Desteği Sağlayacağız’

11 Temmuz 2023 Salı 09:53
Bu haber 209 kez okundu

Hollanda’nın Başkenti Amsterdam’ın Belediye Başkanı Femke Halsema ve beraberindeki Hollanda Belediyeler Birliği yetkilileri, Hatay ziyaretleri kapsamında İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimini ziyaret ettiler.

‘Hatay'a Elimizden Gelen Desteği Sağlayacağız'

Hollanda’nın Başkenti Amsterdam’ın Belediye Başkanı Femke Halsema ve beraberindeki Hollanda Belediyeler Birliği yetkilileri, Hatay ziyaretleri kapsamında İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimini ziyaret ettiler.  

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Hollanda’nın Başkenti Amsterdam’ın Belediye Başkanı Femke Halsema ve beraberindeki Hollanda Belediyeler Birliği yetkililerine, İskenderun ve bölge ekonomisi ile yaşanan deprem ile ilgili bilgiler verdi.

Hatay’ın Lokomotif şehirlerinden biri olan İskenderun’un Demir-Çelik, Liman, Lojistik, Filtre sektörü başta olmak üzere hizmet sektöründe de faaliyetlerin devam ettiğine vurgu yapan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, “Meydana gelen depremde çok sayıda ev ve iş yerlerimiz hasar gördü, can ve mal kayıplarımız oldu. Tüm bu olumsuzluklara rağmen İskenderun’da ticari faaliyetlerimiz  devam ediyor. İnsanlarımız özellikle barınma sorunları yaşıyorlar” dedi.

Başkan  Femke Helsema,  ziyaretleri kapsamında bu gün İskenderun’da STK Temsilcileri ile bir araya geldiklerini belirterek, “Antakya ve çevresinde de incelemelerde bulunduk. Bölgede çok ciddi yıkımlar olmuş. İbadet yerlerinin inşa edilmesi Hataylılara çok büyük moral olacaktır. Hatay bütün dünya için çok kıymetli bir şehir. İskenderun’un Sanayi, Liman ve Ticaret merkezi olduğunu gördük.  Sivil toplum kuruluşları ile istişareler gerçekleştirerek sizlerin vermiş olduğu bilgileri paylaşacağız ve şehre nasıl katkı sağlayabiliriz diye düşüneceğiz. Plan ve projelerinizi bizimle paylaşırsanız bizler de sizler için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

Hollanda’nın Başkenti Amsterdam’ın Belediye Başkanı Femke Halsema ve beraberindeki Hollanda Belediyeler Birliği yetkililerinin ziyaretinde, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan Yardımcısı  Sanem Akpınar, İTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Hıdır Güneş ve Fuat Keser yer aldı.

Yorum Gönder