HATSU, İçme Suyu ve Atık Su Tesislerinde Çalışmalarını Sürdürüyor

14 Kasım 2023 Salı 15:39
Bu haber 116 kez okundu

6 Şubat depremleri öncesi Hatay'ın 15 ilçesinin altyapı çalışmaları bitmek üzereyken, 6 Şubat depremleri şehri yerle bir etmişti.

HATSU, İçme Suyu ve Atık Su Tesislerinde Çalışmalarını Sürdürüyor

6 Şubat depremleri öncesi Hatay'ın 15 ilçesinin altyapı çalışmaları bitmek üzereyken, 6 Şubat depremleri şehri yerle bir etmişti. Herşeye en baştan başlamak zorunda kalan Hatay Büyükşehir Belediyesi, zarar gören ve kullanılmaz hale gelen içme suyu hatlarında ve atık su tesislerinde bakım, onarım ve yenileme çalışmaları yaparak vatandaşların sorunsuz bir kış geçirmeleri için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren HATSU, çalışmalarını Samandağ, Defne, Belen ve Hassa'da sürdürürken, gelen şikayetleri ve istekleri değerlendirerek ekiplerini ihtiyaç bölgelerine yönlendiriyor.

Çalışmalar kapsamında Defne İlçesine bağlı Döver Mahallesinin su sıkıntısını çözmek amacıyla yeni kuyu açan ekipler, bu sayede saniyede 7 litre su sağlanacağını belirttiler.

Samandağı'na bağlı Mağaracık Mahallesi'nde saniyede 30 litre atık suyu arıtma tesisine aktaracak 6 metreküplük terfi merkezi şebeke inşaatı da gerçekleştiren HATSU ekipleri, Belen İlçesinde de kış mevsimi için hazırlıklarını sürdürüyor.

Ekipler, İlçeye bağlı Muhlisali Mahallesi'nde yağışlardan dolayı oluşabilecek taşkınların önüne geçmek amacıyla arızalı olan yağmur suyu hattını onarıyor.

Hassa Söğüt içme suyu problemini de çözmek için çalışma başlatan HATSU ekipleri, 300 metreküplük depo Maslak inşaatının yüzde ellisinin tamamladığını belirterek, toplam 13 km hat inşaatı döşemesi yapılacağını, bunun 7 bin metresinin ise tamamlandığını belirttiler.







Yorum Gönder