HBB İhtiyaç Sahiplerinin Yanında

10 Kasım 2023 Cuma 20:38
Bu haber 224 kez okundu

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen il olan Hatay'da depremzedelerin birçoğu işsiz kaldı.

HBB İhtiyaç Sahiplerinin Yanında
Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen il olan Hatay'da depremzedelerin birçoğu işsiz kaldı.

Konteyner kentlerde yaşayan ve evlerindeki hasarları tadilat yaparak yeniden bir yaşam alanı oluşturan depremzedelerin en büyük sıkıntılarının başında gıda ve hijyen malzemeleri geliyor.


VATANDAŞLARDAN HBB EKİPLERİNE TEŞEKKÜR
Haber merkezimize gelen gelen bir vatandaş, Aydınlıkevler Mahallesi'nde yaşamlarını sürdürdüklerini belirterek; "Şuan işsizim ve hiçbir gelir kaynağım yok. 7 kişilik bir aileyiz. Gıda yardımı talep etmek için birkaç kuruluşa başvuru yaptım ancak karşılık bulmadı. Hatay Büyükşehir Belediyesi'ni arayarak onlardan da yardım talep ettim ve birkaç saat sonra ekipler yardım ve hijyen kolileriyle geldiler. İmdadımıza yetişen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Sesimizi duydular ve bizleri yalnız bırakmadılar" dedi.
Konuyla ilgili bilgi veren HBB yetkilileri; Depremzedelerin eğitimden, sağlığa, gıdaya ve barınmaya kadar her alanda ciddi zorluklarla karşı karşıya kaldıklarını söyleyerek “Bugüne kadar yaklaşık 10 bin aileye elimizi uzattık, uzatmaya da devam edeceğiz. Başkanımız Lütfü Savaş'ın, depremin ilk günlerinden bu yana bizlere 'Ne olursa olsun, yardım taleplerini en kısa sürede yerine getirmenizi istiyorum' demesi üzerine çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz" dediler.
Gelen taleplerin, Koordinasyon merkezinde hazırlanan koliler ile gönüllüler aracılığıyla hazırlanarak adrese teslim edildiği, Hatay Büyükşehir Belediyesinin yardımlarından faydalanmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşların ALO 153 telefon numarasına başvuru yapabilecekleri hatırlatıldı.

Yorum Gönder