HGC Kilis Valisi Soytürk İle Bölgesel Sorunları Görüştü

27 Ocak 2020 Pazartesi 21:06
Bu haber 653 kez okundu

Yeni Hatay Gazeteciler Cemiyeti, 7 Aralık 2019 tarihinde yaptığı olağan kongrenin ardından kurum ve kuruluş ziyaretlerini sürdürüyor.

HGC Kilis Valisi Soytürk İle Bölgesel Sorunları Görüştü
Yeni Hatay Gazeteciler Cemiyeti, 7 Aralık 2019 tarihinde yaptığı olağan kongrenin ardından kurum ve kuruluş ziyaretlerini sürdürüyor.

Yeni Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdullah Temizyürek, beraberinde HGC İskenderun Temsilcisi Sabriye Sönmez, HGC Üyesi Gazeteciler Semir Yazıcı, Akın Bodur, Işık Şener ve Sedat İskenderoğlu ile birlikte, Dörtyol ve İskenderun'da Kaymakamlık görevlerini başarıyla yürütmüş olan Kilis Valisi Recep Soytürk'ü makamında ziyaret etti.

Gazeteci dostlarını 24 Ocak 2020 Cuma günü saat 14;00'da Kilis Valiliği Girişinde karşılayan Vali Recep Soytürk'e Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdullah Temizyürek çiçek takdim etti.

Valilik makam odasında devam eden ziyarette bir açıklama yapan Hatay Gazeteciler Cemiyet Başkanı Abdullah Temizyürek; "7 Aralık 2019 tarihinde demokratik bir ortamda ve basın çalışanlarının onuruna yakışır bir kongre sürecini tamamladık. Basın ahlak ilkeleri ışığında, insan haklarına saygılı, hukukun üstülüğüne inanan ve evrensel değerleri koruyan bir anlayışla tüm üyelerimiz mesleğini yerine getirme çabasında olurken, bizde bir meslek örgütü olarak bu ilkelerin hayata geçirilmesinde denetleyici ve yönlendirici bir rol üstleneceğiz. Dörtyol ve İskenderun İlçelerimizde görev yaptığınız süre zarfında basın ile olan iyi ilişkileriniz meslektaşlarımız arasında övgü ve özlemle dile getirilmekte. Kamu yöneticilerimizin basın mensubu arkadaşlarımızla kurmuş oldukları bu samimi duruş bizleri de fazlasıyla mutlu etmekte. Benzer coğrafyada, benzer sorunları paylaşıyoruz. Hatay ve Kilis illerimizin ortak sorunları var. Bu sorunların çözümü noktasında işbirliği içerisinde olmak bölgesel kalkınmada önemli bir fayda sağlayacaktır düşüncesindeyiz. Kabulünüzden ve samimi ev sahipliğinizden ötürü şahsım, cemiyetimizin yönetim kurulu ve cemiyet üyesi arkadaşlarım adına teşekkür ederim" dedi.

Kilis Valisi Recep Soytürk de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti ve Kilis İlinin sosyal, kültürel, demografik, ekonomik yapısı ile ticari hacmi konusunda bilgiler verdikten sonra, önümüzdeki süreçte kurum ve kuruluşlar ile işbirliği içerisinde hayata geçirmeyi planladıkları projeler ve bunlara yönelik programlardan bahsetti.

Dörtyol ve İskenderun'da görev yaptığı süre içerisinde kurmuş olduğu dostluklar ve örgün ilişkilere bağlı olarak Kilis ilinde oldukça verimli hizmetlere imza atma şansı yakaladığını da belirten Kilis Valisi Recep Soytürk, basının yapıcı eleştiriler ile bölgesel işbirliğine olumlu katkılar sunabileceğine değindi.

Dörtyol ve İskenderun'da görev yaptığı süre zarfındaki anıların paylaşılmasıyla samimi bir sohbet havasında devam eden ziyarette Kilis Valisi Recep Soytürk, Hatay Gazeteciler Cemiyeti aracılığıyla bölgedeki dostlarına selam ve sevgilerini iletti.

Kilis Valisi Recep Soytürk, Hatay Gazeteciler Cemiyet Başkanı Abdullah Temizyürek, HGC İskenderun Temsilcisi Sabriye Sönmez, HGC Üye Gazeteciler Semir Yazıcı, Akın Bodur, Işık Şener ve Sedat İskenderoğlu'nu valilik kapısında uğurlayarak bir de hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Gönder