İskenderun Belediye Meclisi Toplandı

05 Ekim 2022 Çarşamba 15:35
Bu haber 283 kez okundu

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Meclis Salonunda toplandı.

İskenderun Belediye Meclisi Toplandı

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Meclis Salonunda toplandı.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Başkanlığında toplanan mecliste gündemde bulunan maddeler görüşüldü.

Düzenlenen meclis toplantısında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Tosyalı,” Değerli hemşerilerimize en iyi hizmeti vermek için gece gündüz çalışıyoruz. Projelerimizi bir bir hayata geçiyoruz. Devam eden projelerimiz var. Barış, huzur ve kardeşlik kenti İskenderun’umuzu en iyi noktaya getirmek için el birliği ile çalışmaya devam edeceğiz. Değerli meclis üyelerimize, çalışmalarımızda vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Her şey İskenderun için.” dedi.

 

Yapılan gündem dışı konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

 

1)    İskenderun sınırları içerisinde “İskenderun İlçesi V. Etap (Kent Merkezi) 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu, yetişmediği için bir sonraki mecliste görüşülecek.

2)    İskenderun sınırları içerisinde “İskenderun İlçesi VI. Etap (Büyükdere Mahallesi) 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu, yetişmediği için bir sonraki mecliste görüşülecek.

3)    İskenderun sınırları içerisinde “İskenderun İlçesi VII. Etap (Cırtıman Mahallesi) 1/1000 Ölçekli İlave Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu, yetişmediği için bir sonraki mecliste görüşülecek.

4)    2022/6 Sayılı Genelge Hükümlerince İdaremiz tarafından yapılması istenen iş ve işlemlerin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Yönetmeliği Görev, Yetki, Sorumlulukları ve Niteliklerine eklenmesi için gerekli meclis kararının alınması ile ilgili Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile kabul edildi.

5)    Belediyemiz bünyesinde bulunmakta olan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün isminin İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü olarak değiştirilmesi ve norm kadromuzda var olan G.İ.H sınıfında 1 dereceli Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü kadrosunun iptal edilerek yerine İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü kadrosunun ihdas edilmesi hususunda gerekli meclis kararının alınması ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi.oy birliği ile kabul edildi.

6)    Yıl sonuna kadar ihtiyaca yetmeyeceği tahmin edilen ödenek kalemlerine 2022 Mali Yıl Bütçesine eklenmek üzere ek ödenek verilmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi,plan ve bütçe komisyonuna oy birliği sevk edilerek verilen arada görüşülecek oy birliği ile kabul edildi.

7)    Belediyemizin 2023 Mali Yılı Performans Programının görüşülmesi ile ilgili Strateji Geliştirme Müdürlüğü teklifi, oy çokluğu ile kabul edildi.

8)    Belediyemizin 2023 Yılı Bütçe Tasarısının görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi,plan ve bütçe komisyonuna oy birliği ile sevk edildi.

9)    Belediyemizin 2023 Yılı Vergi, Resim, Harçlar ve Ücretler Tarifesinin görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi, plan ve bütçe komisyonuna oy birliği ile sevk edildi.

10) Zabıta personellerine 2023 yılı için ek çalışma ücretlerine sınır getirilmesi halinde ek çalışma ücretinin nüfus sayısına göre en üst sınırdan ödenmesi ile ilgili Zabıta Müdürlüğü teklifi,oy birliği ile kabul edildi.

11) Belediyemiz hizmetlerinin aksamaması ve daha verimli yürütülmesi için Belediyemizin muhtelif müdürlüklerinde kullanılmak üzere toplam 17 aracın Devlet Malzeme Ofisinden satın alınması hususunda gerekli meclis kararının alınması ile ilgili Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile kabul edildi.

12) Toplantı başında gündeme alınmasında karar verilen Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile kardeş kent olunması, iki kent arasında ekonomik ve sosyal ilişkileri geliştirmek amacıyla gerekli konularda sözleşme yapabilmesi için Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı’ya yetki verilmesi ile ilgili yazı işleri müdürlüğü teklifi oy birliği ile kabul edildi.

13) Son olarak Meclis 7 Ekim Pazartesi toplanmak üzere karar aldı.


Yorum Gönder