İskenderun Belediye Meclisi Toplandı

02 Ekim 2020 Cuma 12:08
Bu haber 945 kez okundu

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Meclis Salonunda toplandı.

İskenderun Belediye Meclisi Toplandı
İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Meclis Salonunda toplandı.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, başkanlığında toplanan mecliste gündemde bulunan maddeler görüşüldü.

Meclis toplantısı öncesinde Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu.
Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,” Her zaman birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Bir süre önce covid-19 tedavisi gördüm. Şükürler olsun tekrar sağlığımıza kavuştuk. Bu zaman diliminde şahsımı arayarak geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkür ediyorum. Rabbim tüm hastalarımıza acil şifalar versin. Ayrıca bugün yaşlılar günü. Yaşlılarımız; tecrübelerini genç kuşaklara aktaran, millet olma bilincinin her vakit diri kalmasını sağlayan, tarih sayfalarını dolduran çınarlarımız olarak, kültür ve manevi değerlerimizin en kıymetli yapı taşlarıdır.
Tüm büyüklerimizin ‘1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü kutluyor, yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Daha konuşan partilerin meclis grup başkan vekilleri ise kardeş ülke Azerbaycan’ın her zaman yanlarında olduklarını belirterek,” Türkiye Azerbaycan iki devlet tek millettir. Türk Milleti olarak Azerbaycan’ın her daim yanındayız. Azerbeycan’a yönelik saldırıyı kınıyoruz. şeklinde görüş beyan ettiler.

Yapılan konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşüldü:

Gündemde bulunan;

1)        Belediyemizin 2021 Mali Yılı Performans Programının görüşülmesi ile ilgili Strateji Geliştirme Müdürlüğü teklifi, oy çokluğu ile kabul edildi.

2)        3, 4, 5 Nolu ile Millet Parkı Sosyal Tesislerinde satılan ürünlerin, maliyetleri satış rakamlarının üzerine çıkmış olup, söz konusu ürünlerin güncellenmesi talebi ile ilgili Destek Hizmetleri Müdürlüğü teklifi, plan ve bütçe komisyonuna oy birliği ile kabul edildi.

3)        Zabıta personellerine 2021 yılı için ek çalışma ücretlerine sınır getirilmesi halinde ek çalışma ücretinin nüfus sayısına göre en üst sınırdan ödenmesi ile ilgili Zabıta Müdürlüğü teklifi,oy birliği ile kabul edildi.

4)         Azganlık Mıntıkası 947, 948, 949 nolu parsellerin önünde yer alan alana ilişkin hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, imar komisyonuna havale edildi.

5)        1. Mıntıka 2700 ada 3, 4, 5 parsel ve Şekere Mıntıkası 1451 ada 5 nolu parsele yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, imar komisyonuna havale edildi.

6)        1. Mıntıka 1876, 1801, 1954, 554 parsellere yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, imar komisyonuna havale edildi.

7)        Belediyemizin 2021 Yılı Bütçe Tasarısının görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi, plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

8)        Belediyemizin 2021 Yılı Vergi, Resim, Harçlar ve Ücretler Tarifesinin görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile kabul edildi.

9)        İskenderun Karayılan Mahallesinde bulunan ulusal veri tabanında köprü caddesi olarak kayıtlı olan caddesinin adının değiştirilerek Şehit Uzman Çavuş Selim Vurdal’ın adının verilmesi büyükşehir belediye meclisine teklifi için karar alınması ile meclise verilen teklif oy birliği ile kabul edildi.

10)    Komşu ilçelerden talep gelmesi durumda istenen yol çalışmalarını yapmak üzere yürürlükte bulunan mevzuat hükümlerinin elverdiği ölçüde yetki verilmesi konusu ile ilgili gündem dışı teklif oy birliği ile kabul edildi.






Yorum Gönder