İskenderun’da 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Ve Şehitleri Anıldı

17 Temmuz 2021 Cumartesi 12:14
Bu haber 357 kez okundu

İskenderun’da 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5.yıl dönümü nedeniyle düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma etkinliğinde bir araya gelen vatandaşlar hain Terör Örgütünü (FETÖYÜ) bir kez daha lanetledi.

İskenderun'da 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Ve Şehitleri Anıldı

İskenderun’da 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5.yıl dönümü nedeniyle düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma etkinliğinde bir araya gelen vatandaşlar hain Terör Örgütünü (FETÖYÜ) bir kez daha lanetledi.
Anıt alanında düzenlenen anma programına İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, belediye meclis üyeleri, siyasi parti yöneticileri, askeri ve sivil protokol üyeleri, şehitlerin yakınları ve gaziler, Belediye başkan yardımcıları, STK’ların yanı sıra binlerce vatandaşlar katıldı.
Programda ilk olarak şehitlerimiz için saygı duruşu ve akabinde hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu.
Düzenlenen anma programında bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Hepinizin bildiği gibi 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Türk milletinin milli iradesine karşı hain bir darbe girişimi düzenlendi. Ülkemizin birlik, bütünlük ve beraberliğini ortadan kaldırmayı amaçlayan hain Fetö Terör Örgütü amacına ulaşamadı. Tarihi boyunca esarete boyun eğmemiş Aziz Milletimiz, vatansever askeri ve polisi ile genciyle yaşlısıyla, çoluğuyla çocuğuyla,15 Temmuz 2016’da FETÖ mensubu üniformalı hain ve işbirlikçilerine unutamayacakları bir ders vererek ebediyete kadar İstiklal ruhunun damarlarındaki asil kan ile daim ve kaim olduğunu haykırmış ve o karanlık geceyi kardeşliğin, dostluğun demokrasi ve millet bilincinin aydınlığı ile parlak bir gündüze çevirmiş, vatan mevzubahis ise hiçbir engel tanımayacağını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününü tebrik ediyor, şanlı tarihimize isimlerini onurla, gururla yazdıran Aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, onların aziz emanetlerine sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunarken, gazilerimize acil şifalar ve hayırlı ömürler temenni ediyorum ”dedi.
Etkinlik, kuranı kerim tilaveti, sinevizyon gösterimi ve devam ederken Saatler 00.13’ü gösterdiğinde, tıpkı 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminde olduğu gibi tüm camilerden sela okundu.






















 

 

 

Yorum Gönder