İskenderun’da ‘Gaziler Günü’ Kutlaması

19 Eylül 2023 Salı 16:53
Bu haber 191 kez okundu

İskenderun'da Atatürk'e 'Gazilik' unvanının verildiği 19 Eylül 'Gaziler Günü kapsamında Atatürk Anıtı'na törenle çelenk bırakıldı.

İskenderun'da ‘Gaziler Günü' Kutlaması

İskenderun'da Atatürk'e 'Gazilik' unvanının verildiği 19 Eylül 'Gaziler Günü kapsamında Atatürk Anıtı'na törenle çelenk bırakıldı.

Hanife Uysal Ortaokulu’nda gerçekleştirilen törene, CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanı SG Yb. Onur Emir, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Şube Başkanı Neşet Turhan, siyasi ve askeri erkan, gazi ve şehit aileleri katıldı.

İskenderun Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilciliği ile Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından çelenk sunumu yapıldı.

Saygı duruşu ve istiklal Marşı’mızın okunmasının ardından günün önem, anlamına işaret eden Gazi Neşet Turhan, 19 Eylül Gaziler Gününün, bedeli canla, kanla ödenmiş, bu toprakların vatan olmasında, devletin bekası uğrunda, canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlanacağı bir gün olduğunu hatırlattığı konuşmanın artından çelenk sunma töreni tamamlandı.





Yorum Gönder