‘İskenderun’un Kurtuluşunun 85.Yıl Dönümü Kutlu Olsun’

05 Temmuz 2023 Çarşamba 13:02
Bu haber 202 kez okundu

Türk Askerinin Hatay’a İskenderun üzerinden girişinin 85. Yıldönümü nedeniyle Hanife Uysal Ortaokulu Bahçesi’nde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

‘İskenderun'un Kurtuluşunun 85.Yıl Dönümü Kutlu Olsun'

Türk Askerinin Hatay’a İskenderun üzerinden girişinin 85. Yıldönümü nedeniyle Hanife Uysal Ortaokulu Bahçesi’nde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Atatürk Anıt Alanı’nın su alması nedeniyle ilk kez bir okul bahçesinde gerçekleştirilen çelenk sunma törenine İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Garnizon ve 39. Mekanize Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Yıldırım, Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanı SG Binbaşı Onur Emir, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, HBB İskenderun Koordinatörü Murat Yavuz Savaşçı, kurum müdürleri, askeri ve sivil erkan, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

İskenderun Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve İskenderun Belediye Başkanlığı Atatürk’ün manevi huzuruna saygı çelengi sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı gönün önem ve anlamını belirten bir konuşma yaparak “6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketi nedeniyle içimiz buruk olarak, müzik etkinlik eğlence programları olmadan, kurtuluşumuza vesile olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi minnetle yad edeceğiz. Bu zafer günümüzü ve geleceğimizi şekillendiren bir mirastır. Bu nedenle bu kutlu günü sadece bir anma töreni olarak değil aynı zamanda geleceğe yönelik umutlarımızı ve hedeflerimizi yeniden gözden geçirme fırsatı olarak da değerlendirmeliyiz. İskenderun’umuzun kurtuluşunun 85.yıl dönümü kutlu olsun. Ayrıca alevi vatandaşlarımızın Gadir-i Hum Bayramı’nı kutluyorum. Birlikteliğimiz daim olsun” şeklinde konuştu.(Haber: Şirvan Selçuk)   












Yorum Gönder