İTSO Meclisinde Devlet Destekleri Konuşuldu

28 Mayıs 2021 Cuma 14:21
Bu haber 454 kez okundu

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında, Korona virüs (Covid-19) tedbirleri dikkate alınarak video konferans yöntemiyle, mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.

İTSO Meclisinde Devlet Destekleri Konuşuldu

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında, Korona virüs (Covid-19) tedbirleri dikkate alınarak video konferans yöntemiyle, mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Yeterli çoğunluğun sağlandığı Olağan Meclis toplantısı, İTSO Meclis Başkan Okan Belli Başkanlığında yapıldı.

Mayıs ayı Meclis toplantısına, İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Başkan yardımcısı, Mahir Taner, İTSO Muhasip üye Gassan Kuran, İTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Müfit Tennioğlu Raşit Özyurt,  Genel Sekreter Figen Gül Dönmez katılırken,  Meclis üyeleri de toplantıya video konferans yöntemiyle bağlandılar.

İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, Meclis toplantısında yaptığı konuşmasında, 29 Nisan 17 Mayıs tarihleri arasında uygulanan tam kapanma süreci sonrasında, kontrollü normalleşme adımlarına geçiş yapıldığına dikkat çekerek, maske mesafe ve hijyen konularında daha dikkatli ve titiz hareket edilmesi gerektiğine dikkat çekti.  

İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter,  hibe destek başvurularının 25 Mayıs tarihinde başladığına vurgu yaparak, “. E-devlet üzerinden yapılacak olan başvurular ile ilgili, Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenen bazı iş kollarının 5 bin TL, bazı iş kollarının ise 3 bin TL olmak üzere 1 kereye mahsus hibe desteği alabileceği belirtildi. Şu aşamada başvuruların 1 ay içinde sona ereceği ifade edildi. Bahsi geçen sektörlerde, e-devlet üzerinden başvurular alınmaya başlandı.

Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde, hem Sayın Cumhurbaşkanımız hem de TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından, TOBB Nefes Kredisi’nin yeniden hayata geçirileceği açıklandı. Geçtiğimiz günlerde, TOBB Nefes kredisinin uygulama zemininin oluşturulması ve teminat gibi detayların belirlenmesi amacıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Henüz kredi kullanım şartları tam olarak netlik kazanmadı ancak en kısa sürede Nefes Kredisi’nin duyurularını da sizlerle paylaşacağımızı düşünüyoruz. Oda olarak elimizden gelen gayreti göstererek, üyelerimizin nefes kredisinden maksimum düzeyde istifade etmesini sağlayacağız.

Zor zamanlar geçiren ticaret esnaf ve tacirlerimizin yaşadığı sıkıntılı günlerin geride kalacağını umut ediyoruz” dedi.

Mayıs ayı Meclis toplantısında video konferans ile bağlanan Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Tuncay Paşaoğlu, gelir ve giderler ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Mayıs ayı Meclis toplantısında, gündemdeki konular görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.


Yorum Gönder