İTSO ve Başkan Savaş’tan OSB’ye Çıkarma

01 Eylül 2023 Cuma 15:54
Bu haber 271 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Uysal ve Genel Sekreter Figen Gül Dönmez, İskenderun Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren ancak merkezi Hatay dışında olan firmaları ziyaret ettiler.

İTSO ve Başkan Savaş'tan OSB'ye Çıkarma

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş,  İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Uysal ve Genel Sekreter Figen Gül Dönmez, İskenderun Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren ancak merkezi Hatay dışında olan firmaları ziyaret ettiler.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş,  İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Uysal ve Genel Sekreter Figen Gül Dönmez, İskenderun Organize Sanayi Bölgesinde Faaliyet gösteren Noksel Çelik-Boru A.Ş, Atakaş Demir-Çelik Tesisleri, Yazıcılar Demir-Çelik  Sanayi ve Turizm Ticaret A.Ş.  Ekinciler Demir ve Çelik A.Ş, Tiftik Beton ve Assan Port, yetkilileri ile görüştüler.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Hatay ekonomisinin can damarını oluşturan ve lokomotif görevi gören firmaların bir kısmını ziyaret ettiklerini vurgulayarak; “Merkezi Hatay’da olmayan ancak üretimi bizim bölgemizde yapan firmaların merkezlerini ilimize alarak vergilerini burada ödemelerini sağlamak amacıyla firma yetkililerimiz ile görüştük. Benzer durumdaki diğer firmalarınızı da ziyaret edeceğiz. Bunu sağlayabilirsek, Hatay ilinin merkezi bütçeden alacağı pay da artmış olacak. Hatay’da elde edilen gelirlerin vergisini Hatay’da ödeyerek ilçe ve Büyükşehir Belediyesinin gelirlerini arttırmaya yönelik adımların atılması konusunda şirket yetkilileri, taleplerimizin yerine getirilmesi noktasında hassasiyetle hareket edeceklerini belirtiler. Deprem sonrası İlimizin yeniden ayağa kalkması açısından bu girişimlerin faydalı olacağını düşünüyoruz.  İskenderun Organize Sanayi Bölgesinde, firmaların depremden etkilenmemiş olması ve çalışıyor olması da önemli.  Ülke ve bölge ekonomisinin yanı sıra istihdama da önemli katkı sağlayan, firma yetkililerine ve çalışanlarına hayırlı işler diliyoruz” dedi.

İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise; “İTSO olarak, Merkezleri il dışında olan ancak üretimi bizim bölgemizde yapan firmaların merkezlerini şehrimize alarak vergilerini burada ödemelerini sağlamak ve Hatay’ın gelirini arttırmaya yönelik çalışma yapmaları gerektiğini daha önce de ifade etmiştik. Temennimiz, bu girişimlerimiz   inşallah sonuçlanır. Bu gün de Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç.Dr.Lütfü Savaş  ve oda yönetimimiz ile birlikte  İskenderun Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firmalarımızı ziyaret ederek sorunlarını yerinde dinleme fırsatı bulduk. Bölgemiz ekonomisine iş ve istihdam anlamında önemli katkılar sunan böylesi güzide işletmelerimizin yöneticilerine ve çalışanlarına hayırlı işler diliyoruz” dedi.



Yorum Gönder