İTSO’da Müşterek Meslek Komite Toplantısı

10 Kasım 2023 Cuma 14:34
Bu haber 151 kez okundu

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında yılda iki kez düzenlenen Müşterek Meslek Komite toplantısı, İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz başkanlığında yapıldı.

İTSO'da Müşterek Meslek Komite Toplantısı
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında yılda iki kez düzenlenen Müşterek Meslek Komite toplantısı, İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz başkanlığında yapıldı.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, meclis üyeleri ve meslek komite üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, “ Mevzuat gereği 6 ayda bir yapılması gereken müşterek meslek komite toplantımızın ilkini Mart ayında gerçekleştirecektik ancak yaşanan deprem felaketi nedeniyle Kasım ayında gerçekleştiriyoruz.  Bundan sonra toplantılarımızı düzenli bir şekilde gerçekleştireceğiz.  Odamızın tadilat çalışmaları bittikten sonra, meclis toplantılarımızı ve diğer toplantılarımızı odamızda fiziki olarak yapmaya başladık. Bu gün de müşterek meslek komite toplantısı için bir aradayız. Odamızın en önemli birimlerinden biri olan Meslek komitelerimizin ortak akılla hareket ederek çalışması, sorunlarını dile getirmeleri, yeni projeler üreterek bizlere sunmaları ile odamızın çalışmaları daha da önem arz etmektedir. Bu nedenle her zaman söylüyorum. Meslek komitelerimiz özverili bir şekilde çalışmalı, sorunları bizlere iletmeleri gerekiyor. Bizler de bu sorunları en yetkili birimlere ileterek, çözüme kavuşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz. 2023 yılı odamızın meslek komiteleri tarafından stratejik plan faaliyetleri doğrultusunda  gerçekleştirilen toplam 61 adet lobi faaliyetimiz olmuş, bu faaliyetler arasından 20 adet başarıyla tamamlanmış, 7 adet gerçekleştirilemeyen ve 34 adet yazışma süreci devam eden lobi faaliyetlerimiz bulunmaktadır. 2023 yılı Kasım ayı itibari ile bizlere meslek komitelerimizden iletilen sorunların yüzde 33’ü başarı ile neticelendirilmiş olup, yüzde 11’i gerçekleştirilememiştir. Ancak lobi faaliyetlerimizin yüzde 56'lık bölümünü oluşturan taleplerimizin takip süreci de halen devam etmektedir. Gerek meslek komitelerimiz ve meclis üyelerimizden iletilen, gerekse bölgenin genel sorun ve önerilerine dair Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği şura, konsey, bölgesel ve ulusal toplantılarda ve yazışmalarla raporlar halinde sunduğumuz sorunlarımız ile ilgili geri dönüş alınamayan 34 adet lobi faaliyetlerimiz bulunmaktadır. Cevap bekleyen ve devam eden bu lobi faaliyetleri ile ilgili olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile ilgili kurumlar ile yeniden iletişime geçilmiştir. Ayrıca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğindeki ilgili birim sorumlularına da sözlü olarak bilgiler verilmiştir ” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Başkanlığında, depremden etkilenen 11 ilin Oda/Borsa Yönetim Kurulu Başkanlarının katılımlarıyla düzenlenen istişare toplantısına katıldıklarını ve toplantının oldukça verimli geçtiğini belirten İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz;  “6 Şubat tarihinde bölgemizde meydana gelen deprem felaketi sonrası yaşanan son gelişmeleri, bölgemizin ve iş dünyasının sorunlarını   Bakanlık düzeyinde en yetkili birimlere ilettik. Bundan sonra da yapacağımız toplantılar sonrası alınan kararları iletmeye devam edeceğiz.” dedi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu güne kadar bölge ekonomisine değer katacak önemli projeleri de hayata geçirdiklerinin altını çizen İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “El birliği ile bu zorlu süreci atlatacağımıza inanıyorum” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen müşterek meslek komite toplantısında, üyelerin sorunları görüşüldü. Karşılıklı soru cevap şeklinde devam eden toplantıda, işletmelerin yaşadıkları sorunlar, krediye ulaşmaları konusunda yaşadıkları sıkıntılar, kalifiye eleman bulunamaması, kayıt dışı yapılan işler, artan işçi ücretleri, maliyet girdilerinin artması nedeniyle fiyatların artması ve işletmelerin rekabet güçlerinin azalmaları konuları görüşüldü.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen müşterek meslek komite toplantısına, İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Başkan Yardımcısı Mahir Taner, Muhasip üye Gassan Kuran, İTSO Yönetim Kurulu üyeleri, Nedim Şaban, Yılmaz Çağan, Levent Çam, Fuat Keser, İTSO Meclis ve meslek komite üyeleri, İTSO Genel   Sekreteri Figen Gül Dönmez katıldılar.

Yorum Gönder