İTSO’da Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

29 Temmuz 2023 Cumartesi 13:44
Bu haber 233 kez okundu

Temmuz ayı Meclis toplantısı Meclis Başkanı Zeki Altun Başkanlığında gerçekleştirildi.

İTSO'da Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Temmuz ayı Meclis toplantısı Meclis Başkanı Zeki Altun Başkanlığında gerçekleştirildi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının temmuz ayı Meclis toplantısı, bölgemizde yaşanan deprem felaketi nedeni ile video konferans ile zoom üzerinden gerçekleştirildi.


Temmuz ayı Meclis toplantısında söz alan İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; Deprem süreci, ülke ve bölge ekonomisindeki son gelişmelerin yanı sıra geçtiğimiz günlerde
Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen “Türk-Alman Konferansı: Depremden Etkilenen Bölgelerde İş Dünyasının Yeniden Güçlendirilmesinde Avrupa Özel Sektörünün Rolü" başlıklı toplantı ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi.

İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz konuşmasında; “Söz konusu toplantıda, yaşamış olduğumuz 6 Şubat Kahramanmaraş depreminden etkilenen bölgelerde iş hayatının yeniden güçlenmesi konusunu masaya yatırıldı. Toplantı, protokol olarak üst düzey katılımcılara ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Olof  Scholz, video mesajları ile toplantıya katıldı. Ayrıca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği Başkanı, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, 6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye'nin doğu ve güneydoğusunu vuran yıkıcı deprem karşısında, dayanışma ve iş birliği çağrısı yaptı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada; deprem sonrası yapılması gerekenlere ilişkin projelerden bahsederken, bu projelere Avrupa iş dünyasının desteğinin çok önemli olacağını ifade etti. Sayın Başkanımız, başta Almanya olmak üzere Avrupa iş dünyasını deprem bölgesinden tedarik sağlamaya davet etti. Deprem bölgesindeki insanların maddi destekten ziyade, üretim ve ticaret yaparak kendi ayakları üzerinde durmaya ihtiyacı olduğunun altını çizdi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler de ikili görüşmeler ve lobi faaliyetlerinden bulunarak, yetkililere İskenderun ve Hatay’ın deprem sonrası durumunu detaylı olarak anlattık.” Dedi.

İTSO Temmuz ayı meclis toplantısında, Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Yüksel Cirdi, gelir ve giderler ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi.

Temmuz  ayı Meclis toplantısında,  gündemdeki konular görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda, İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz,  Meclis Başkanı Zeki Altun, Başkan Yardımcısı Mahir Taner, Muhasip Üye Gassan Kuran, Yönetim Kurulu Üyeleri, Sedat Uysal, Ali Çitanak yer alırken, meclis üyeleri de video konferans ile toplantıya kıldılar.


Yorum Gönder