Kaymakam Yönden 23 Nisan'ı Kutladı

22 Nisan 2021 Perşembe 20:29
Bu haber 425 kez okundu

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden,T. B. M. M.'nin açılışının 101.yıldönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Kaymakam Yönden 23 Nisan'ı Kutladı
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden,T. B. M. M.'nin açılışının 101.yıldönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Kaymakam Yönden mesajında şu ifadelere yer verdi;
 "23  Nisan ve Cumhuriyetimizin temel kurumlarından olan ve millet iradesinin en güzel şekilde temsil edildiği T. B. M. M.'nin açılışının 101.yıldönümünü gurur ve mutluluk ile idrak ederken, bu anlamlı günün coşkusunu hep birlikte gönülden yaşamaktayız. 
"Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, uygarlığa, çağdaşlığa, bilime ve teknolojiye açılan aydınlık bir kapı olan 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza sevgi ve güveninin en güzel ifadesidir.Bizler de bu ilgi, sevgi ve güven çerçevesinde dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak tarihe geçen bu önemli günde, geleceğin teminatı olan ve varlıklarıyla dünyamıza anlam katan tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi en kalbi duygularla paylaşıyoruz.
Çocuklarımız, insanlığın ortak umudu, geleceği ve en önemli hazinesidir.Çocuklarımıza çağdaş yaşamın tüm olanaklarını sunan, onların ruhsal ve bedensel olarak en iyi biçimde yetişmelerini sağlamak için azami çaba gösteren toplumlar, kalkınma hızına ivme katarak geleceğe güvenle bakabilmektedir. Bu manada en kıymetlilerimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmak olduğu unutulmamalıdır. 
Güçlü ve sosyal bir devlet olduğunu her şartta ve her koşulda tüm dünyaya gösteren TÜRKİYE CUMHURİYETİ olarak inanıyoruz ki; hangi ülke yada devlette olursa olsun tüm çocuklarımızın savaş, açlık, kargaşa ve nifak ortamından uzak bir şekilde yaşamaları, sevgi, barış, kardeşlik ve huzur dolu bir dünyanın da kapılarını açacaktır.
Sevgili Çocuklar; 
Sizler, asil milletimizin umut çiçekleri, aydınlık yarınlarımızı kucaklayan güçlü kollarısınız. Bu bakımdan sizlerin sağlıklı, eğitimli, mutlu ve hür bireyler olarak hayata devam etmeniz en büyük arzumuzdur.
Sizin önümüzdeki yıllarda önemli görevler ve sorumluluklar üstleneceğinize, güzide ülkemiz ve aziz milletimizi en etkin bir şekilde temsil edeceğinize inancımız tamdır. İmza atacağınız başarılı çalışmalarla ülkemizin hedeflerine erişmesinde belirleyici bir rol oynayacağınız gibi bu başarıyı elde edebildiğiniz takdirde bu günün çocukları, yarının gençleri olarak sizler, ülkemizin sadece zenginliği değil, gelişim ve değişim potansiyeli için güçlü bir dinamizm kaynağı olacaksınız. 
Bu duygu ve düşünceler ile; Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve necip milletimizin selameti adına canını feda eden aziz şehitlerimizi ve şehadete şahitlik eden kahraman gazilerimizi rahmet, şükran, minnet ve saygıyla anarken, sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle hayatımıza anlam katan tüm dünya çocuklarımızın ve kadirşinas milletimizin "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" nı içtenlikle kutluyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Yorum Gönder