Kültür Mirasını Daha İleriye Taşıyacağız!

22 Temmuz 2016 Cuma 18:12
Bu haber 1202 kez okundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur Hatay'ın Ana-vatana katılışının 77’nci yılı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Kültür Mirasını Daha İleriye Taşıyacağız!
CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur yayımladığı kutlama mesajında; “Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Paşa ‘Kırk asırlık Türk yurdu, düşman elinde kalamaz’ ve ‘Hatay benim şahsi meselemdir’ diyerek Hatay’a olan bağlılığını her ortamda dile getirmiştir. Hatay’ın anavatana katılışının 77. yıldönümünü kutladığımız bugünlerde yüzyıllardır ilimizdeki barış ve kardeşlik ortamının sürdürülmesi ve halkımızın Cumhuriyet’e olan bağlılığı sonucu 23 Temmuz 1939 tarihinde Hatay Devleti tarafından demokratik yöntemlerle yapılan halk oylamasında Hataylı yurttaşlarımız Türkiye Cumhuriyeti’ne olan güven ve inançlarını sandığa yansıtarak Türkiye Cumhuriyeti’ne katılma kararı almışlardır. Cumhuriyet rejimine olan inanç ve sadakatin göstergesi konumundaki bu gelişme Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkma ve onları yaşatma adına son derece önemli bir dönüm noktasıdır. İlimizdeki birlikte yaşam kültürüne istinaden her dilden, dinden ve etnik mezhepten insanlar birbirlerinin inançlarını zenginlik görüp birbirlerine saygı göstererek buradaki farklılıkları adeta kültür ve medeniyet mozaiğine çevirmişlerdir. Cumhuriyet’e inanan atalarımızdan ve Hatay’a katılma kararı alan devlet büyüklerimizden aldığımız bu kültür mirasını daha ileriye taşımak asli görevimiz olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Hatay’ın anavatana katılışının 77. yıldönümünü en kalbi duygularımla kutlar, Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen başta olmak üzere tüm devlet büyüklerimizi yad ederim” ifadelerine yer verdi.

Yorum Gönder