Taş ve Maden Ocakları İptal Oldu

16 Haziran 2021 Çarşamba 16:32
Bu haber 355 kez okundu

Akçay Bekbele ve Bitişik mahallesine yapılması planlanan taş ve maden ocağı projeleri (çet raporu ) iptal oldu.

Taş ve Maden Ocakları İptal Oldu

Akçay Bekbele ve Bitişik mahallesine yapılması planlanan taş ve maden ocağı projeleri (çet raporu ) iptal oldu.
Konu ile ilgili AK Parti İskenderun ilçe Başkanı Av. Abdülkerim Güven, "Kamuoyuna Saygılarımızla Arz Olunur;

İlçemizde; başta Akçay Mahallemiz olmak üzere bir çok mahallemizi ilgilendiren Olivin Maden Ocağı ve Kırma Eleme tesisi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Başvuru dosyası T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından incelenmiştir.

Aziz Hemşerilerimizin isteği ve görüşü bu maden ocağının İskenderun’umuza zarar vereceği yönünde olmuştur. İskenderun Halkının bu haklı talebi karşısında ÇED süreci yakından takip edilmiş ve neticede T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün 15.06.2021 tarihli ve aşağıda sunulan yazıdan da anlaşılacağı üzere ÇED Süreci sonlandırılarak kurulması planlanan Maden Ocağına izin çıkmamıştır.

Bu süreçte Bakanlık nezdindeki gelişmeleri adım adım takip eden Hatay Milletvekilimiz Abdulkadir Özel’e teşekkürlerimizi sunarız.

AK Parti olarak her zaman Milletimizin yanında ve emrindeyiz. Alınan bu kararın tüm İskenderun’umuza hayırlı olmasını diler. Tüm hemşerilerimize sağlık mutluluk ve esenlikler dilerim" ifadelerine yer verdi.


Yorum Gönder