‘Yeni Su Kuyuları Açarak Su Sorununu Gündemimizden Çıkarıyoruz’

24 Ağustos 2023 Perşembe 15:08
Bu haber 195 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 6 Şubat Depremi sonrası il genelinde hemşerilerinin sorun ve taleplerini dinlemek amacıyla mahalle ziyaretlerine devam ediyor.

‘Yeni Su Kuyuları Açarak Su Sorununu Gündemimizden Çıkarıyoruz'

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 6 Şubat Depremi sonrası il genelinde hemşerilerinin sorun ve taleplerini dinlemek amacıyla mahalle ziyaretlerine devam ediyor.

Antakya ilçesine bağlı Akçaova, Suvatlı, Saçaklı, Avsuyu, Bitiren ve Gökçegöz Mahalleleri muhtar ve mahalle sakinleriyle buluşarak Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmetleri değerlendiren Başkan Savaş,  depremin sebep olduğu sorunların çözüme kavuşması adına çalışmaları hızlandırdı.

Savaş, depremden dolayı en ağır yıkımın yaşandığı Antakya ilçesinde yirmiye yakın mahallede can ve mal kaybının çok fazla olduğunu dile getirirken vatandaşların su, yol ve ulaşım sorunlarını çözmek için belediyenin tüm birimlerinin özveriyle aralıksız bir şekilde çalışmalarını yürüttüğünü ifade etti.

Depremin sadece yer üstünde değil aynı zamanda da yeraltında ağır tahribatlar yarattığına dikkat çeken Savaş, “ Depremden sonra su kaynaklarının konumlarında maalesef kaymalar oldu. Pek çok su gözü kurudu. Ayrıca enkaz kaldırma çalışmaları da altyapımıza ciddi zararlar veriyor. Su iletim donatılarının bakım ve onarım çalışmalarını hızla ve titizlikle yürütüyoruz. Yeni su kuyuları açarak en kısa zamanda içme suyu sorununu gündemimizden çıkarıyoruz. ” dedi.

Ziyaretlerde çiftçilerin sorunlarını da dinleyen Başkan Savaş, “Çiftçilerimizin ödediği vergi, aldıkları tarım desteği ödemelerinden daha fazla. Bir de son zamanlarda akaryakıta gelen zamlar çiftçilerimizi zor durumda bırakıyor. Belediyemiz olarak Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında çiftçimize destek olmak amacıyla ucuz ve organik gübre üretiyoruz. Kimyasal gübreler topraklarımızdaki tuz oranını arttırarak topraklarımızı zamanla verimsiz duruma düşürüyor. Ürettiğimiz gübreler hem daha ucuz hem de daha kaliteli. Hatay’ın ayağa kalkmasında çiftçilerimizin önemli bir rolü var. Bunu bildiğimiz için çiftçilerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

Ayrıca ziyaretleri kapsamında esnaflarla bir araya gelen Savaş, depremin Antakya üzerinde bıraktığı izlerin farkında olduklarını ve esnafın yaşadığı güçlükleri paylaştığını belirtti. Aynı zamanda, şehrin ekonomik canlılığını sürdürmek için esnafın desteğinin önemini vurgulayarak, belediyenin de bu süreçte elinden gelen yardımı sağlayacağını söyledi.


Yorum Gönder