‘Kapalı Omuz Ameliyatları’ Palmiye ’de!...

04 Aralık 2020 Cuma 16:12
Bu haber 1365 kez okundu

Mega Radyo’da canlı yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ Programının canlı yayın konuğu İskenderun Palmiye Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ali Tufan Pehlivan, ortopedi ve travmatoloji olarak verdikleri hizmetler ve ortopedi de son gelişen yöntemlerle ilgili konularda önemli bilgiler verdi.

‘Kapalı Omuz Ameliyatları' Palmiye 'de!...

Mega Radyo’da canlı yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ Programının canlı yayın konuğu İskenderun Palmiye Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ali Tufan Pehlivan, ortopedi ve travmatoloji olarak verdikleri hizmetler ve ortopedi de son gelişen yöntemlerle ilgili konularda önemli bilgiler verdi.

Palmiye hastanesinin genç ve başarılı hekimlerinden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ali Tufan Pehlivan, Ortopedi ve travmatoloji ile ilgili doğru bilinen yanlışlar, düşme, burkulma gibi travmatik olaylarda yapılması gerekenler, omuz eklemlerine uygulanılan kapalı ameliyatlar, Omuz ağrısı şikayeti bulunan hastaların problemleri hakkında önemli bilgileri Mega FM dinleyicileriyle paylaştı.

Omuz cerrahisinde son yıllarda en sık kullanılan yöntemin omuz artroskopisi yöntemi olduğunu belirten Op. Ali Tufan Pehlivan, “Omuz artroskopisinde, video kamera yardımıyla eklemin içi ayrıntılı bir şekilde görüntülenir ve ameliyat gerçekleştirilir. Kapalı omuz ameliyatları (omuz artroskopisi) sonrası hastaların hastanede kalma süresi daha kısadır. Hastalara daha ağrısız ve konforlu bir iyileşme dönemi geçirme imkânı sunar.’ açıklamasında bulundu.

Tedavi edilmeyen rotator kılıf tendon yırtıklarının, omuz ekleminde kireçlenmeye sebep olabileceğini ifade eden Op. Dr. Ali Tufan Pehlivan, “Rotator Cuff (Döndürücü Kılıf); omuz eklemini saran ve birtakım omuz hareketlerini sağlayan kas grubudur. 4 adet kas ve tendon (kiriş) rotator kılıfı oluştur. Günlük aktiviteler sırasında sıklıkla bu kas grubu kullanılmaktadır. Rotator kılıf tendon yırtıkları, genellikle orta yaş ve üzerinde dejenerasyona (yıpranma, bozulma) bağlı oluşurken, gençlerde de akut travmaya bağlı görülebilir. En önemli şikâyet omuz ağrısıdır. Gece uyurken ağrılar artabilir. Kıyafet değiştirilirken, dolap gibi yüksek bir yerden eşya alınırken ağrı görülür. Kolu yukarıya veya yana kaldırırken güçsüzlük görülebilir. Muayene ve görüntüleme yöntemleri (röntgen filmi ve MRI ) ile tanı konulur. Tedavi planlanırken; hastanın yaşı, aktivite düzeyi, mesleği, ek hastalık durumu, yırtığın şekli ve büyüklüğü gibi birçok durum göz önünde bulundurulur. Erken dönemdeki kısmi yırtıklar ameliyatsız tedavi edilmektedir. Şikâyetleri geçmeyen hastalarda ameliyat ile tedavi gerekebilir. Omuzda çevresi kas yırtıklarında (rotator kılıf yırtıkları) ameliyata karar verdiğimiz hastalarda kapalı yöntem olan omuz artroskopisi ile hastalarımızı tedavi etmekteyiz” açıklamasında bulundu.

Mega Radyo stüdyolarından canlı yayımlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ söyleşi programı, FM bandı 97,7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com ile Mega Medya Grubu Facebook sosyal medya üzerinden de canlı yayınlandı. Mega Medya Grubu Genel Koordinatörü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik kumanda masasını Mustafa Mert ve Şirvan Selçuk yönetti.

 

Yorum Gönder