‘Nörolojik Kontrolleri Geciktirmeyin!’

05 Şubat 2021 Cuma 17:31
Bu haber 1034 kez okundu

Mega Radyo’da yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ Programının canlı yayın konuğu Gelişim Hastanesi Nöroloji Uzm. Dr. Serdar Taşdemir, beyin ve sinir sistemi hastalıkları ile ilgili konularda önemli bilgiler verdi.

‘Nörolojik Kontrolleri Geciktirmeyin!'

Mega Radyo’da yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ Programının canlı yayın konuğu Gelişim Hastanesi Nöroloji Uzm. Dr. Serdar Taşdemir, beyin ve sinir sistemi hastalıkları ile ilgili konularda önemli bilgiler verdi.

Gelişim Hastanesi ailesine kısa süre önce katılan Nöroloji Uzmanı Dr. Serdar Taşdemir, nöroloji branşı olarak verdikleri hizmetlerden, baş ağrısı, baş dönmesi, epilepsi(sara), unutkanlık, Alzheimer, Parkinson, ve korona virüs sürecinde nörolojik rahatsızlıklar konusunda önemli bilgileri Mega FM dinleyicileriyle paylaştı.

Migrenin, insanların günlük yaşamını sürdürmesine engel olabilecek düzeyde şiddetli baş ağrısıyla seyreden ve ataklar halinde görülebilen yaygın bir sağlık sorunu olduğuna dikkat çeken Uzm. Dr. Serdar Taşdemir, “Migren atakları; çoğunlukla, kafanın bir tarafında zonklayan bir ağrı şeklinde hissedilir ve mide bulantısı, kusma ve ışığa veya sese aşırı hassasiyet gibi belirtiler gözlenebilir. Migren ağrılarını önlemek ya da şiddetini azaltmak için, pek çok tedavi seçeneği vardır; ancak her hastaya en uygun seçeneği bulmak önemlidir. Önleyici ya da tedavi edici ilaçlar yanında, bazı yaşam değişiklikleri, akupunktur, botoks gibi alternatif tedaviler de migren ağrılarının tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Doğru tedavi seçimi için uzman hekime başvurmak önemlidir” dedi.

Korona virüs ’ün vücutta akciğer dışında kalp ve damar sistemi, beyin-sinir sistemi, karaciğer, bağırsaklar pankreas, böbrekler, tiroid, gibi bölümleri de etkileyebildiğine dikkat çeken Serdar Taşdemir; “Alzheimer, epilepsi, Parkinson, MS ve ALS olan hastaların virüs’e karşı çok dikkatli olması gerekmektedir. Nörolojik hastalıkları olanların soğuk algınlığı belirtileri gösterdiklerinde nöroloji doktorlarına randevularını geciktirmemeleri, doktorlarıyla iletişimlerini sürekli sağlamaları önemlidir. Bunun yanında maske, mesafe ve hijyen kurallarının artık hayatın vazgeçilmez bir parçası olması zorunludur.

Mega Radyo stüdyolarından canlı yayımlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ söyleşi programı, FM bandı 97,7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com ile Mega Medya Grubu Facebook sosyal medya üzerinden de canlı yayınlandı. Mega Medya Grubu Genel Koordinatörü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik kumanda masasını Mustafa Mert ve Şirvan Selçuk yönetti.


 


Yorum Gönder