Obezite Kaderiniz Değil!

21 Kasım 2020 Cumartesi 15:15
Bu haber 1402 kez okundu

Mega Radyo’da canlı yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ Programının canlı yayın konuğu İskenderun Palmiye Hastanesi Obezite ve Diyabet Cerrahisi Uzmanı Genel Cerrah Op. Dr. Cavit GÖKTAŞ, genel cerrahi olarak verdikleri hizmetlerden, obezite, diyabet ve tiroit cerrahisi ile ilgili konularda önemli bilgiler verdi.

Obezite Kaderiniz Değil!

Mega Radyo’da canlı yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ Programının canlı yayın konuğu İskenderun Palmiye Hastanesi Obezite ve Diyabet Cerrahisi Uzmanı Genel Cerrah Op. Dr. Cavit Göktaş, genel cerrahi olarak verdikleri hizmetlerden, obezite, diyabet ve tiroit cerrahisi ile ilgili konularda önemli bilgiler verdi.

İskenderun Palmiye Hastanesi’nde hasta kabulüne başlayan,18 yıllık cerrahi tecrübe sahibi olan ve 6000’in üzerinde laparoskopik operasyonlar gerçekleştiren Obezite ve Diyabet Cerrahisi Uzmanı Genel Cerrah Op. Dr. Cavit Göktaş, Obezite cerrahisi, Tiroid cerrahisi, diyabet cerrahisi ameliyatları, laparoskopi ve lazer ameliyatları hakkında önemli bilgileri Mega FM dinleyicileriyle paylaştı.

Obezite Cerrahisi’nin kilo vermemize yardımcı olmak için yapılan ameliyatlar olduğunu belirten Op. Dr. Cavit Göktaş; “Obezite için birçok ameliyat yöntemi vardır. Fakat hiçbir zaman ilk tercih değildir. Diyet, egzersiz ve ilaç tedavisi sonrasında obezite hastalarında başarılı sonuç elde edilemediği durumlarda obezite cerrahisi uygulanabilir. Obezite ameliyatları tecrübeli cerrahlar tarafından yapılırsa diğer ameliyatlar kadar güvenlidir. Obezite ameliyatlarında ölüm oranı tecrübeli ve başarılı ellerde %0,1 civarındadır. Tüm bu riskler, kişinin kilosu, yaşı, eşlik eden diğer tıbbi rahatsızlıkları ile değişkenlik göstermektedir. Gelişen teknoloji ile obezite’de kullanılan çeşitli ameliyat teknikleri mevcuttur. Ameliyat seçimine hastanın durumuna göre hekim ve hasta birlikte karar verir. Obezite kaderiniz değil…” ifadelerini kullandı.

Palmiye Hastanesi’nin bünyesinde hizmet vermekten dolayı mutlu olduğunu belirten Op. Dr. Cavit Göktaş, “Obezite başta olmak üzere; diyabet cerrahisi, ileri laparoskopik girişimler, reflü cerrahisi, kanser cerrahileri, safra kesesi, apandisit, karın duvarı fıtıkları cerrahilerini başarıyla uygulamaktayız. Titizlik ve özveriyle ameliyatlarımıza devam ediyoruz” dedi.

Mega Radyo stüdyolarından canlı yayımlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ söyleşi programı, FM bandı 97,7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com ile Mega Medya Grubu Facebook sosyal medya üzerinden de canlı yayınlandı. Mega Medya Grubu Genel Koordinatörü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik kumanda masasını Mustafa Mert ve Şirvan Selçuk yönetti. 







Yorum Gönder