‘Radyoloji Hastalığın Fotoğrafını Çeker’

02 Şubat 2021 Salı 16:27
Bu haber 793 kez okundu

Mega Radyo’da yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ Programının canlı yayın konuğu Radyoloji Uzmanı Dr. Ahmet Elçim, radyoloji ile ilgili konularda önemli bilgiler verdi.

‘Radyoloji Hastalığın Fotoğrafını Çeker'

Mega Radyo’da yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ Programının canlı yayın konuğu Radyoloji Uzmanı Dr. Ahmet Elçim, radyoloji ile ilgili konularda önemli bilgiler verdi. Dr. Elçim: “Radyoloji ve teknoloji, hastalıkların teşhis ve tedavisinde çok önemlidir, zira Radyoloji hastalıklarda organların fotoğrafını çeken bilim dalıdır” dedi.

İskenderun Palmiye Hastanesi’nin başarılı hekimlerinden Radyoloji Uzmanı Dr. Ahmet Elçim, branş dahilinde verdikleri hizmetlerden, radyolojinin türleri, ultrason, tomografi, MR ve korona virüs tespitinde radyolojinin önemi hakkında önemli konuları Mega FM dinleyicileriyle paylaştı.

Radyolojinin hastalıkların teşhisinde kilit noktada olduğunu belirten Doktor Ahmet Elçim; “Radyoloji, insan vücudunu röntgen, ultrason, bilgisayarlı tomografi ve manyetik rezonans görüntüleme (MR) gibi yöntemlerle en ince ayrıntısına kadar görüntüler, hastalık belirtilerini bulmaya ve teşhis koymaya çalışır. Konulan teşhis sayesinde diğer branşlardaki hekimlere de hastaları tedavide yol gösterir.” dedi.

Radyolojinin vücudun tüm dokularının en ince detayına kadar görüntülenmesini sağlayan bir bilim dalı olduğunu belirten Doktor Elçim; “Bilgisayar teknolojisinin günümüzde ilerlemesi ile Tomografi sayesinde ciğerlerimizde oluşan virüs ve hasarları görebiliyoruz. 3 boyutlu tomografi ile damarları takip edebiliyoruz. Kısa bir sürede kireçlenme, tıkanıklık ve tam darlığı tespit edebiliyoruz. BT ile yaptığımız anjiyografi, daha önceden yaptığımız anjiyografilerin yerini tanı amaçlı olarak büyük ölçüde almıştır. Tanıyı görüntüleme ile elde edemediğimiz zaman, bunların rehberliğinde damardan girdiğimiz küçük iğnelerle istediğimiz noktada istediğimiz biyopsiyi yapabiliyoruz.” dedi.

Mega Radyo stüdyolarından canlı yayımlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ söyleşi programı, FM bandı 97,7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com ile Mega Medya Grubu Facebook sosyal medya üzerinden de canlı yayınlandı. Mega Medya Grubu Genel Koordinatörü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik kumanda masasını Mustafa Mert ve Şirvan Selçuk yönetti.


 


Yorum Gönder