BGL Heyecanı Garanti BBVA İş Birliğiyle Yaşanacak

22 Ocak 2021 Cuma 16:46
Bu haber 4345 kez okundu

Bu yıl erkeklerin yanı sıra; ilk kez kızlar kategorisinde de düzenlenecek olan Basketbol Gençler Ligi, 2020-2021 sezonunda Türk basketboluna uzun yıllardır önemli katkılarda bulunan Garanti BBVA sponsorluğunda, ‘Garanti BBVA BGL’ adıyla organize edilecek.

BGL Heyecanı Garanti BBVA İş Birliğiyle Yaşanacak

Bu yıl erkeklerin yanı sıra; ilk kez kızlar kategorisinde de düzenlenecek olan Basketbol Gençler Ligi, 2020-2021 sezonunda Türk basketboluna uzun yıllardır önemli katkılarda bulunan Garanti BBVA sponsorluğunda, ‘Garanti BBVA BGL’ adıyla organize edilecek.
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, “Türkiye Basketbol Federasyonu olarak; Garanti BBVA ile uzun yıllardan bu yana uyum içinde süren bir iş birliğimiz bulunuyor. Bu güzel iş birliğinin Türk basketboluna ve milli takımlarımıza çok olumlu katkılarını gördük, görmeye devam ediyoruz. Bu birlikteliğimizi basketbolumuzun geleceği adına çok önem verdiğimiz, vizyon projelerimizden biri olan Basketbol Gençler Ligi’ne de taşıyacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bildiğiniz gibi BGL, altyapı milli takımlarımızda yer alan sporcularımızın neredeyse tamamını bünyesinde bulunduran, daha şimdiden üst liglerde takdir toplayan basketbolcular çıkarmayı başarmış önemli bir lig. Dördüncü sezonuna başlayacağımız BGL’de bu yıl bir ilke imza atarak kızlar kategorisini de devreye sokuyoruz. İnanıyorum ki; erkeklerde elde ettiğimiz olumlu sonuçları kızlar kategorisinde de yakalayarak, milli takımlarımıza birbirinden başarılı sporcular kazandırıp, basketbolumuzun geleceği adına parlak bir jenerasyon yetiştireceğiz. Türk basketboluna olan desteğini, Basketbol Gençler Ligi ile bir kez daha perçinleyen Garanti BBVA’ya teşekkür ediyorum.” dedi.

Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Işıl Akdemir Evlioğlu ise, “2001 yılından bu yana, 20 yıldır gönülden bağlı olduğumuz basketbola büyük bir inançla destek veriyoruz. Sponsorluğumuzun başından beri destek olduğumuz bütün takımların dünyada kabul gören birer markaya dönüşmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Garanti BBVA olarak altyapı çalışmalarından, kadın, erkek ve altyapı milli takımları ile Tekerlekli Sandalye Basketbol kadın - erkek ve genç milli takımları seviyesine uzanan geniş bir yelpazedeki desteğimizi, 2021 yılında da Basketbol Gençler Ligi sponsoru olarak genişletmenin gururunu yaşıyoruz. Üstelik ne mutlu ki bize bu yıl, BGL’ye kızlarımız da dâhil oluyor ve bu destekle kadın - erkek tüm genç sporcu arkadaşlarımızın yanında olacağız. Ligimizde mücadele edecek tüm genç sporcularımıza başarılar diliyor, nice başarılarında yanlarında olarak desteğimizi sürdüreceğimizi söylemek istiyorum. Türkiye Basketbol Federasyonu’na da değerli iş birliği için ayrıca teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Garanti BBVA BGL 2020-2021 sezonu; Covid-19 pandemisi nedeniyle, ligde yer alan genç basketbolcuların sağlık durumlarını ön planda tutarak yapılan detaylı araştırmalar sonucunda fanus düzeninde gerçekleştirilecek.

Müsabakalar, Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu kararıyla Bolu Koru Otel’in ev sahipliğinde oynanacak. Organizasyonda tüm takımlar dışarıya kapalı bir şekilde konaklayacak ve müsabakalar, tesis içi yürüme mesafesinde bulunan salonda oynanacak.

Covid-19 pandemisi süreci, federasyon yetkilileri tarafından yakından takip edilecek şekilde; Garanti BBVA BGL erkekler kategorisinde 9 Şubat 2021 ve kızlar kategorisinde ise 2 Mart 2021 tarihlerinde başlayacak.

TBF YouTube’dan naklen yayınlanacak turnuva tarihleri şu şekildedir:

Erkekler Kategorisi:

09 - 11 Şubat 2021 A Grubu Müsabakaları (1, 2 ve 3. haftalar)

16 - 18 Şubat 2021 B Grubu Müsabakaları (1, 2 ve 3. haftalar)

09 - 11 Mart 2021 A Grubu Müsabakaları (4, 5 ve 6. haftalar)

16 - 18 Mart 2021 B Grubu Müsabakaları (4, 5 ve 6. haftalar)

06 - 08 Nisan 2021 A Grubu Müsabakaları (7, 8 ve 9. haftalar)

13 - 15 Nisan 2021 B Grubu Müsabakaları (7, 8 ve 9. haftalar)

Kızlar Kategorisi:

02 - 04 Mart 2021 (1, 2 ve 3. haftalar)

30 Mart - 01 Nisan 2021 (4, 5 ve 6. haftalar)

20 - 22 Nisan 2021 (7, 8 ve 9. haftalar)

Garanti BBVA BGL 2020-2021 sezonu play-off müsabakaları için tarih ve yer bilgileri daha sonra ilan edilecektir.


Yorum Gönder