Haydi Hatay Biz Bize Yeteriz!

Haydi Hatay  Biz Bize Yeteriz!

Semir Yazıcı

22 Aralık 2020, 17:11
Bu makale 12118 kez okundu
Haydi Hatay

Biz Bize Yeteriz!

Günlerdir acı çekerek azalıyoruz, eksiliyoruz, kırılıyoruz diye feryat ediyoruz. Sosyal medya mecralarına girmeye korkuyoruz. Öyle ki, her 10 paylaşımdan 8’i korona virüs illeti veya neden olduğu vefat haberi. Maske, mesafe ve hijyen tedbirleri tabii ki önemli. Ama yeterli değil, zira felaket büyüyor, can kayıplarımızın artışı hızla devam ediyor. Resmen kendimiz ve yakınlarımızın hayatı tehlike altında, yani adeta kurtuluş savaşının içindeyiz. Hatay için bir ya da 2 hafta kapanmamız gerektiğini ben de sesli düşünüyorum. Toplumsal psikolojimiz çöktü, Hatay halkının dayanacak gücü kalmadı.

Hastanelerimizde yatak kalmadı, sağlık sistemi zorda, doktorlarımız, hemşirelerimiz çok ağır yükün altında ezilmeye başladı. Cephenin en ön saflarında canları pahasına bizleri korumaya çalışan Sağlık çalışanlarımızı kaybediyoruz. Onlar bile sahipsizlik ve çaresizliğe rağmen seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

‘Lütfen Artık Bu Sese Kulak Verelim’

Tedbiri elden bırakmadan bireysel önlemlerimize devam edelim, Maske, Hijyen ve Mesafe kurallarına uyalım, kalabalık ortamlardan kaçınalım.

Tamam, ama lütfen bir süre kapanalım, kapanmak için gerekli birlikteliği sağlayalım, en azından biz bize yetelim… Bir hafta 10 gün aç kalmakla insan ölmez, ama kapanmazsak her an hayatımız tehlikede ve her an ölen canlarla karşılaşıyoruz. Bize ne zaman sıra gelecek diye de toplumsal travmanın girdabında hızla dibe çekiliyoruz.

‘Bu bir Kurtuluş Savaşıdır’

Sevgili Hatay; Canım Hatay; Sayın Mülki amirlerimiz, seçilmiş siyasilerimiz, belediye başkanlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, sanayicilerimiz ve esnaf kuruluşlarımızı halkımızla birlikte topyekûn mücadeleye davet ediyorum. Bu bir Kurtuluş Savaşıdır… Lütfen bir araya gelin ve 10 günlük bir program için dayanışma ve imece içinde bir kapanma projesini hayata geçirelim Koronayı birlikte yenelim...

Haydi, Hatay, Gün birlik günü… Canlarımız gidiyor… Canımız yanıyor… Hatay’ın dinamikleri olarak biz bize yeteriz… Yeter ki İsteyelim…  #BİRLİKTEBAŞARIRIZ  #HAYATEVESIĞAR #EVDEKALHATAY #EVDEKALTÜRKİYE

Semir Yazıcı – 17 Aralık 2020

Yorum Gönder