İSTE’nin Mezuniyet Törenleri Dörtyol’dan Başladı

02 Haziran 2018 Cumartesi 10:49
Bu haber 858 kez okundu

İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE) geleneksel olarak her fakülte ve okulun ayrı ayrı düzenlediği kep atma töreninin ilki Dörtyol Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleşti.

İSTE'nin Mezuniyet Törenleri Dörtyol'dan Başladı

İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE) geleneksel olarak her fakülte ve okulun ayrı ayrı düzenlediği kep atma töreninin ilki Dörtyol Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleşti.

Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da renkli görüntülere sahne olan ilk kep atma törenine Dörtyol Kaymakamı Murat Bulacak, Dörtyol Özel Harekât Tabur Komutanı Hakan Turan, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, daire amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Tören yürüyüşü, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, İSTE tanıtım filmi ve Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli’nin mesajının video gösterimiyle devam etti.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Dörtyol Meslek Yüksekokulu Müdürü Bahettin Gözübenli’nin mezun ve mezun adaylarına başarılar dilediği açılış konuşmasının ardından öğrencilere seslenen Dörtyol Kaymakamı Murat Bulacak, “İSTE’de öğrenmiş olduğunuz bilgilerin ve buradan sahip olduğunuz diplomanın ömür boyu işinize yarayacağına emin olun. Burada sizlerin ve ailelerinizin heyecanına ortak olmaktan onur duydum. Mezun olan öğrencilere ömür boyu mutluluk ve hayatlarında başarılar dilerken, eğitim süreci boyunca emek eden tüm akademisyen hocalarımıza da şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, geri sayım yapan öğrenciler hep birlikte keplerini gökyüzüne fırlattı. Sevinç çığlıkları ve neşeyle gökyüzüne uçuşan kepler, katılımcıların unutamayacağı görsel bir şölen oluşturdu.

İSTE Genel Sekreteri Yılmaz Çiğdem ve Dörtyol Meslek Yüksekokulu Müdürü Bahettin Gözübenli’nin öğrencilere başarı belgelerini takdim etmelerinin ardından; öğrenciler, aileleri ve davetlilerle birlikte müzik dinletisi eşliğinde iftar saatine kadar hoş vakit geçirdi. Türk Kızılayı İskenderun Şubesi işbirliğiyle okul bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine mezun olan öğrenciler ve aileleri de katıldı. 

Yorum Gönder