ABD Seçimleri ile Yükselen Altın Düşüşte!

14 Kasım 2016 Pazartesi 10:31
Bu haber 1218 kez okundu

İskenderun Kuyumcular ve Saatciler Odası Başkanı ve HESOB Başkanı Vekili Uğur Fırat, haftanın ilk günü piyasaları değerlendirdi.

ABD Seçimleri ile Yükselen Altın Düşüşte!
ABD Seçimleri ile Yükselen Altın Düşüşte!

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı ve HESOB Başkanı Vekili Uğur Fırat, haftanın ilk günü piyasaları değerlendirdi. Başkan Fırat, altın ve gümüşün, Altın, ABD'de faiz artırımına gidileceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesi sonucu doların yükselmesi ile birlikte son beş ayın en düşük seviyesine gerilediğini söyledi.

Başkan Uğur Fırat yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Altın, ABD'de faiz artırımına gidileceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesi sonucu doların yükselmesi ile birlikte, geçen hafta ABD seçimleri sonrası düşüşünü daha da genişletti ve beş ayın en düşük seviyesine indi. Spot altın yüzde 1.1 düşüşle ons başına 1,213.70 dolara düşerek 3 Haziran'dan bu yana en düşük seviyesine indikten sonra, Singapur saati ile 11:37'de 1,217.20 dolara geldi. Metal geçen hafta yüzde 5.9 ile Haziran 2013'ten bu yana en hızlı kaybını yaşadı.

Altın, Donald Trump'ın sürpriz bir şekilde ABD başkanlık seçimlerini kazanmasının ardından, yatırımcıların piyasalara yönelik riskleri değerlendirmeleri ile birlikte, ilk önce güçlenen güvenli liman alımları ile sıçradıktan sonra sert düştü. Dikkatler şimdi tekrar ABD faizlerine çevrildi. Fed fonları faiz (Fed'in gösterge faizi) vadelileri, Fed'in 13-14 Aralık'taki toplantısında faizi çeyrek puan artırma olasılığını yüzde 84 olarak işaret ediyor. ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.3 tırmandı ve Şubat ayından bu yana en yüksek kapanışına yöneldi.” dedi.

Yorum Gönder