EKONOMİNİN KALBİ OSMANİYE’DE ATTI!

09 Mart 2016 Çarşamba 17:09
Bu haber 1148 kez okundu

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ekonomi Zirvesi’nde Türkiye’nin ekonomik anlamda gidişatı ve demir çelik sektörü masaya yatırıldı.

EKONOMİNİN KALBİ OSMANİYE'DE ATTI!

 Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panele; Osmaniye Valisi Kerem Al, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Arolat, Socar Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, İstanbul Medipol Üniversitesi İYBF ÖÜ Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Kerem Alkin ve Halk Yatırım Baş Ekonomisti Banu Kıvcı Tokalı, Osmaniye OSB Başkanvekili Şerif Tosyalı, iş adamları ve davetliler katıldı.

 

TANAP EMİN ELLERDE

İlk konuşmayı yapan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Türkiye’nin yassı çelik tesisi olan Osmaniye Tosçelik Yassı ve Yapısal Üretim Tesisi ile Tosyalı Holding ile Japon Toyo Kohan firması ile ortaklaşa kurulan Tosyalı Toyo yatırımı hakkında bilgi verdi.

’DÜNYA EKONOMİSİNDE BÜYÜK YARIŞ VAR’

Ekonomi zirvesinin ikinci bölümünde ise İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Kerem Alkin ile Baş Ekonomist Berna Kıvcı Tokalı, katılımcılara önemli konularda bilgiler aktardı.

 

Ekonomist Prof Dr. Kerem Alkin, dünya ekonomisinde büyük yarış olduğunu belirterek, Çin’in dünya ekonomisinde ABD ile yarışmak gibi bir hedefi olduğunu, ancak bunun kolay olmadığını vurguladı.

 

Panelin sonunda ise, Osmaniye Valisi Kerem Al, günün anısına Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’ya, Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Arolat’a, Socar Türkiye Başkanı Kenan Yavuz’a, ekonomistler Prof Dr. Kerem Alkin ve Berna Kıvcı Tokalı’ya hediye takdim etti. 

Yorum Gönder