Hatay Tarım Fuarı Açıldı

01 Kasım 2019 Cuma 11:46
Bu haber 841 kez okundu

Hatay Valiliği ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ile birçok kurum ve kuruluşun destek verdiği, tarımda kullanılan teknolojik aletlerin sergilendiği Hatay Tarım Fuarı'nın dördüncüsü törenle açıldı.

Hatay Tarım Fuarı Açıldı
Hatay Valiliği ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ile birçok kurum ve kuruluşun destek verdiği, tarımda kullanılan teknolojik aletlerin sergilendiği Hatay Tarım Fuarı'nın dördüncüsü törenle açıldı.
Üretici ve tüketicileri buluşturmasının yanı sıra, bölge çiftçisini son gelişmelerden haberdar edecek, tarım ile ilgili her türlü ürün ve hizmeti topluca görme ve inceleme imkânı sunacak olan fuara Hatay İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Ahmet Bostan, Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ve çok sayıda davetli katıldı.

Antakya Otogar yanındaki arazide gerçekleştirilen ve 80 firmanın katıldığı fuara ilk defa ziraat odaları toplu katılım gösterdi.

Aksaray Mahallesi’ndeki fuar alanındaki açılışta, Hatay’ın hem sanayisi hem de tarımıyla ülke ekonomisine çok büyük katkılar sağladığını söyledi.

Tarım fuarının, kentteki tarım sektörünün gelişmesi için atılmış çok önemli bir adım olduğunu vurgulayan Ahmet Bostan, “Bu sene 4. kez düzenlenen tarım fuarı, sektörde yer alan üreticileri ve tüketicileri bir araya getiren, ticaretin en yoğun paylaşıldığı buluşma noktalarından birisidir. İlimiz, sahip olduğu verimli toprakları, uygun iklim şartlarıyla tarım sektörü, bölge ekonomisinin yüzyıllardır temel kaynaklarından birisi olmuştur. İlimiz narenciyenin, pamuğun ve zeytinin cenneti olmasının yanı sıra konum itibarıyla ticaretin de buluşma noktasıdır. En önemli tarım ürünlerimiz buğday, zeytin, pamuk, narenciye ve mısırdır. İlimiz toplam 552 bin 400 hektar arazi varlığının 275 bin 578 hektarını tarım alanları oluşturmaktadır” dedi.

Hatay’ın toprak yapısı, iklimi ve diğer doğal koşullarının, ürün deseninde çeşitliliğe, hasatta erkenciliğe, ikinci ürün yetiştirilebilmesine imkan verdiğini belirten Bostan, bu şartlarda yılın dört mevsiminde üretim yapmanın mümkün olduğunu söyledi. Kentte tarım üretiminin ve yapılan yatırımların her geçen yıl arttığını kaydeden Bostan, “Tarımsal açıdan oldukça güçlü olan ilimizde üretim potansiyelimizi artırmak için bu fuarların daha da geliştirerek yapılmasını temenni ediyoruz” dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından fuarın açılışı gerçekleştirildi. Fuar, 3 Kasım’a kadar açık kalacak.

Yorum Gönder