Hatay’da MÜSİAD Zirvesi

04 Aralık 2019 Çarşamba 13:56
Bu haber 627 kez okundu

12. Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’na katılmak üzere İskenderun’a gelen MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın ardından İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’yı makamında ziyaret etti.

Hatay'da MÜSİAD Zirvesi
12. Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’na katılmak üzere İskenderun’a gelen MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın ardından İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’yı makamında ziyaret etti.

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’a Vali Doğan ziyaretinde İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Abdullah Bozatlı eşlik etti.

İskenderun Valilik çalışma ofisinde gerçekleşen ziyarette Vali Doğan, Genel Başkan Abdurrahman Kaan ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, misafirleri ile bir süre sohbet etti.

Daha sonra Başkan Tosyalı ile birlikte belediye binasına geçen MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ve beraberindeki heyet, hoş sohbetin ardından İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ile bir araya gelerek, iki kurumun çalışmaları ve bölge ekonomisi hakkında istişarelerde bulundu.

Genel Başkan Kaan, son olarak MÜSİAD Hatay Şubesi ev sahipliğinde iş dünyası ile birlikte düzenlenen akşam yemeği ve Yerel Paydaşlar Değerlendirme toplantısına geçti.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, İTSO Başkanı Levent Yılmaz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, MÜSİAD üyeleri ve iş adamlarının katıldığı toplantıda, bölgenin ve Hatay’ın geleceği için yapılabilecek çalışmalar ile ekonomik yapısının gelişmesi ve kalkınması noktalarında görüş alışverişinde bulunuldu.

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Türkiye ekonomisinin bir süredir uğradığı global şokların etkisini üzerinden atmaya ve dengelenme sürecine girmeye başladığını belirterek, “Ülkenin yeniden büyüme trendini yakalaması ise elbette üretim ve ticaret planlamasını en iyi şekilde yapmaktan geçiyor. Üçüncü çeyrek  büyüme rakamlarında piyasa beklentilerine paralel olarak yüzde 1’e yakın bir büyüme bandına geçildi. Ancak bu oran yılı büyüme serisiyle tamamlamamız için kafi değil. Elbette ikinci çeyrekle kıyaslandığında ve hatta geçen yılki şoklara verilen tepki anlamında ele aldığımızda bu rakamlar oldukça umut verici” dedi.

İskenderun Körfezinin çok önemli bir konuma sahip olduğuna vurgu yapan Kaan, “MÜSİAD olarak Hatay genelinde üyelerimiz ile birlikte bölgemiz ekonomisine değer katacak projeler üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Hassa Tünel projesi başta olmak üzere diğer projelerinin hayata geçirilmesi noktasında yetkili birimlerle görüşerek, somut adımların atılması için çalışacağız. İskenderun Körfezi’nde yatırım ve istihdama değer katacak projeler için çalışmalarımız devam etmektedir. MÜSİAD yönetimiz ile bölgedeki gelişmeler hakkında sürekli bilgiler alıyoruz ve istişare içerisindeyiz. Sağ olsun, Hatay Şube Başkanımız Abdullah Bozatlı ve yönetimimizin de gayretleri ile bölgemiz ekonomisinin canlanması ortak temennimiz” dedi.

Yorum Gönder