İTSO Başkanı Yılmaz: ‘Türkiye’nin Geleceğine Yatırım Yapın’

11 Mart 2019 Pazartesi 18:55
Bu haber 861 kez okundu

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla , ‘Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla başlatılan İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası ile ilgili Basın toplantısı düzenlendi.

İTSO Başkanı Yılmaz:  ‘Türkiye'nin Geleceğine Yatırım Yapın'

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla , ‘Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla başlatılan İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası ile ilgili Basın toplantısı düzenlendi.

Basın Toplantısına, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan yardımcıları, Muhsin Yeter, Mahir Taner, İTSO Muhasip üye Gassan Kuran, İTSO yönetim kurulu üyeleri Müfit Tennioğlu, Mehmet Ünüvar Hıdır Güneş ve İskenderun’da görev yapan yerel ve Ulusal Basın temsilcileri katıldılar.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz Basın toplantısında, ““Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla başlatılan İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası ile ilgili bilgiler vererek şöyle konuştu: “Hatırlayacağınız üzere, 21 Ocak’taki TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan iş dünyasına yeni bir istihdam seferberliği çağrısında bulundu. Bu çağrının ardından Hazine ve Maliye Bakanımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ve TOBB Başkanımız çalışarak istihdam teşviklerini hazırladılar. Bunlara yönelik yasal düzenleme de hızla Meclisten geçti ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında iş dünyamıza 8 farklı teşvik sunuluyor. Size bunlardan özellikle çok önemli gördüğüm ikisinden bahsedeceğim. Birincisi; nisan ayı sonuna kadar sağlayacağınız her ilave istihdamın tam 3 ay boyunca ücretini, sigorta primlerini ve vergisini devlet karşılıyor. Bu 3 ay boyunca işverenin maliyeti sıfır.

2.021 TL ücret ve 1.113 TL sigorta ve vergiler olmak üzere 3.134 TL’yi devletimiz karşılamış olacak. İşveren cebinden sıfır maliyetle yeni bir işsiz kardeşimizi işe almış olacak. Devamındaki 9 ay boyunca da devletimiz sigorta primlerini ve vergileri ödemeye devam edecek. Yani aylık 1.113 TL’yi devletimiz karşılayacak. Biz işverenler olarak sadece çalıştırdığımız kardeşimize ücretini ödeyeceğiz. İşe alınacak kişi kadın, genç ve engelli ise 9 aylık süre 15 aya kadar uzayacak. Buradan iş dünyasına çağrıda bulunuyorum. Gelin bu tarihi teşvikten yararlanın. Böyle bir teşviki hayata geçirdiği için hükümetimize teşekkür ediyoruz.

İkincisi de; Eğer bir işveren işlerinde sıkıntı yaşadıysa, faaliyetleri durmuş ya da azalmışsa; çalışanlarının maaşı 3 ay boyunca Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında İşsizlik Sigortası Fonu’ndan ödeniyor. Yani burada devletimiz işverene diyor ki, düzenini bozma, istihdamı koru. Tüm bu teşviklere ilişkin tüm detaylara www.istihdamseferberligi.org  adresinden ulaşabilmek mümkün. Aklınıza takılan bir konu olursa, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’na ulaşmanız mümkün. Bu teşvikler konusunda şirket sahipleri ve yöneticileri kadar muhasebecilere ve şirketlerin insan kaynakları yöneticilerine de büyük görevler düşüyor. İstihdam teşviklerinin iyi anlaşılması ve uygulanması konusunda onlardan ekstra hassasiyet bekliyoruz. Kamu-özel sektör el ele verdi mi yapılmayacak şey yoktur. Buradan tüm iş dünyamıza ve işverenlere de çağrıda bulunuyorum. Ülke çapında her işverene sesleniyoruz; Türkiye’nin gücüne ve geleceğine güvenin. İstihdam Seferberliği 2019’a katılın, bu tarihi istihdam teşviklerinden faydalanın. En az bir işsiz vatandaşımızı işe alarak, hem işinizi geliştirin, hem ekonominin büyümesine katkınız olsun, hem de Türkiye’nin geleceğine yatırım yaparak, kazanan siz olun” dedi.

Yorum Gönder