İTSO’dan Mersin Ticaret ve Sanayi Odasına Ziyaret

07 Aralık 2023 Perşembe 10:58
Bu haber 273 kez okundu

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret ettiler.

İTSO'dan Mersin Ticaret ve Sanayi Odasına Ziyaret

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret ettiler.

Mersin Ticaret ve  Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Meclis Başkanı Hamit İzol ve Yönetim Kurulu Üyeleri ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette, deprem sonrası İskenderun ekonomisinin son durumu hakkında  karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu. Suriye’de başlayan savaş, ardından gelen pandemi ve deprem nedeniyle son 7-8 yıldır sıkıntılı günler geçirdiklerini kaydeden İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, sanayi sektörünün toparlanmaya başladığını ancak küçük ve orta ölçekli işletmelerdeki sıkıntıların devam ettiğini, deprem sonrası barınma sorununun ise halen çözümlenemediğini bildirdi.

Bölgenin işbirliği içinde hareket etmesi, sorunların tek ses olarak dillendirmesi halinde çözüm üretilebileceğine vurgu yapan Mersin TSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ise, “Bilimsel yöntemlerle yapılacak doğru planlama ve doğru şehirleşme ile İskenderun tarım, turizm gibi birçok sektörde öncü olabilir. İskenderun Körfezi ekonomik ve sosyal yönden önemli bir potansiyele sahip sanayi ve liman şehri, Ortadoğu’ya da yakın olması da önemli etkenlerden biri. Yeni bir destinasyon oluşturulabilir” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hamit İzol da kentler arası yapılabilecek iş birlikler ve ortak yatırımlarla bölge ekonomisinin geliştirilebileceğine işaret ederek, yalnız Mersin ve İskenderun değil, Adana’nın da dahil olduğu bir birlikteliğe gidilmesinin önemine değindi.

Mersin Ticaret ve  Sanayi Odası ziyaretinde, İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Başkan Yardımcısı Mahir  Taner, Muhasip Üye Gassan Kuran, Yönetim kurulu Üyeleri Sedat Uysal, Nedim Şaban, Yılmaz Çağan,  Ali Çitanak, Levent Çam, İTSO Genel Sekreteri Figen Gül Dönmez yer aldı.



Yorum Gönder