Piyasalarda ‘Sakin’ Bir Ortam Hakim!

13 Ocak 2022 Perşembe 15:57
Bu haber 651 kez okundu

Piyasaların durumunu değerlendiren İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, piyasalardaki ateşlenmelerin yerini sakin bir ortama bıraktığını söyledi.

Piyasalarda ‘Sakin' Bir Ortam Hakim!

Piyasaların durumunu değerlendiren İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, piyasalardaki ateşlenmelerin yerini sakin bir ortama bıraktığını söyledi.

Yılbaşı öncesi yaşanan kargaşanın yerini sakinliğe bıraktığını kaydeden Fırat; “Piyasalardaki ateşlenmeler yerini sakin bir ortama bıraktı, fiyatların oturmasına neden oldu. Yılbaşından sonra 790 ila 800 bandında giden gelen altın, geçen hafta ve bu hafta aynı şekilde devam ediyor. Malumunuz önümüzdeki günlerde hem Amerikan FED faiz kararını açıklayacak hem de kendi ülkemizdeki Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Şu an faiz açıklamalarını bekliyoruz, inecek mi çıkacak mı bilmiyoruz. Bizim ülkemizde isteğimiz inmesi yönünde… 1-2 puan düşer diye tahmin ediyoruz. Ondan sonra yeni bir yol çizilir diye düşünüyorum.

‘Altın Güvenli Bir Liman’

Tabii ki hareketlenmelerden bizim rahatsız olduğumuz kadar vatandaşlar da rahatsız olmuştur, çok şükür o kargaşanın sona erdi. Şu anda esnaf olsun, yatırım uzmanları olsun, yatırımcılar olsun önünü görebiliyor en azından. Bu da tabii ki yeni alınan tedbirlerle, yeni açıklanan tedbir paketleri ile alakalı… Altının inişli çıkışlı olmasının en büyük sebeplerinden bir tanesi de hem ekonomi hem de arz ve talep durumu. Altın güvenli bir liman. Kargaşa esnasında alan yatırımcı biraz zarar da etti bunu da hissediyoruz, bunlar bizlerin elinde olmayan nedenler. Önümüzdeki günlerde yine hafif bir yükselme bekliyoruz, ne kadar olur kestirmek zor” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Yorum Gönder