Tosyalı Akademi İle Nitelikli İşgücü Yetişiyor

01 Aralık 2018 Cumartesi 15:08
Bu haber 828 kez okundu

Cezayir ve Karadağ’ın ardından Senegal’deki yatırımın ilk kazmasını vurmaya hazırlanan Fuat Tosyalı, yeni tesis için aşamalı bir yatırım planı hazırlandığını ve entegre bir demir çelik kompleksi kuracaklarını söyledi.

Tosyalı Akademi İle Nitelikli İşgücü Yetişiyor

Cezayir ve Karadağ’ın ardından Senegal’deki yatırımın ilk kazmasını vurmaya hazırlanan Fuat Tosyalı, yeni tesis için aşamalı bir yatırım planı hazırlandığını  ve entegre bir demir çelik kompleksi kuracaklarını söyledi. 15 milyonu aşkın nüfusu ve coğrafi konumuyla Batı Afrika’nın giriş kapısı olarak adlandırılan Senegal’de yapılacak olan tesisin, Türkiye demir – çelik sektörünün yurtdışındaki en büyük yatırımı arasında yer almasının planlandığını anlatan Tosyalı,  ilk aşamada Senagal’in bütün filmaşin ve inşaat demiri ihtiyacının karşılanacağını, ilerleyen fazlarda devreye alınacak diğer ünitelerle de bölge ülkelerinin farklı gruplarındaki çelik ihtiyacına cevap verebileceklerini ifade etti.

Tosyalı Holding olarak, yatırım yaptıkları ülkelerde sosyal yaşama kayda değer katkılar da sunduklarını söyleyen Tosyalı, “Afrika’da bugüne kadar birçok global firma, farklı sektörlerde yatırım yaptı. Ancak bu firmalar, sosyal yaşama pek katkı sunmadı. Oysa biz, iş yaptığımız her bölgenin sosyal yaşamına da katkıda bulunuyoruz. Okul, sağlık ve spor tesisi yapıyoruz, eğitime destek veriyoruz” dedi.

Global ölçekte yeni yatırım fırsatlarını doğru okuduklarının altını çizen Tosyalı,  “AR-GE merkezimizle yeni yatırımlarımızın dizaynını yapabiliyoruz. Kurduğumuz Tosyalı Akademi ile faaliyette bulunduğumuz tüm bölgelerde istihdam edilmek üzere nitelikli iş gücü yetiştiriyoruz. Yüksek teknolojiyle katma değerli üretime inanan bir grup olarak insan kaynaklarımızın niteliğini yükseltmek ve sektöre genç yetenekler yetiştirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Gönder