Yapılandırma Fırsatını Kaçırmayın

28 Temmuz 2018 Cumartesi 19:38
Bu haber 823 kez okundu

Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol Mega Radyo’nun canlı yayın konuğu oldu. Başkan Nazmi Erol, 7143 sayılı yapılandırma kanununun borçlu vatandaşlara sağladığı avantajları Mega Radyo’da ayrıntılarıyla anlattı.

Yapılandırma Fırsatını Kaçırmayın

Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol Mega Radyo’nun canlı yayın konuğu oldu. Başkan Nazmi Erol, 7143 sayılı yapılandırma kanununun borçlu vatandaşlara sağladığı avantajları Mega Radyo’da ayrıntılarıyla anlattı.

Yapılandırma Fırsatını Kaçırmayın

İskenderun Mega Radyo’da canlı yayınlanan, Mega Medya Grubu Genel Müdürü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu söyleşi programına konuk olan Başkan Nazmi Erol, 7143 sayılı yapılandırma kanunu ile borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaş ve mükelleflerin 31 Temmuz’a kadar mutlaka başvurmaları gerektiğini söyledi.

18 Mayıs 2018 tarihinde yürürlüğe giren 7143 sayılı ‘Vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun’ ile ilgili vatandaşları bilgilendiren Nazmi Erol Yapılandırma kanunu kapsamımda borçların yeniden yapılandırılması ve bu kapsamda vatandaş ve mükelleflerin yararlandığı avantajlar konusunda açıklamalarda bulunarak vatandaşları uyardı. 

2014 yılından bu yana Hatay Vergi Dairesi Başkanlığı görevini başarıyla yürüten, çalışkan ve sevilen Başkan Nazmi Erol, Mega Radyo aracılığıyla yaptığı açıklamalarda, yapılandırma fırsatlarından yararlanmak isteyen vatandaşların en geç 31 Temmuz akşamına kadar kurumlara başvurmaları ve özellikle ilk iki ödemeyi aksatmamaları gerektiğini söyledi.

Mega Radyo takipçilerinin ilgiyle takip ettiği Panorama programında Nazmi Erol, yasa ile ilgili bilgilendirme yaparken, Programın yapımcısı Gazeteci Semir Yazıcı’nın sorularını da samimi bir sohbet ortamında yanıtladı.

Konu başlıklarıyla borç yapılandırma kapsamı, avantajları ve uygulamalar hakkında önemli açıklamalarda bulunan Başkan Erol;  Borç yapılandırma yasasının, borçlu vatandaşlara büyük kolaylıklar getirdiğini, yapılandırma ile vatandaşın yükünün hafifletildiğini söyledi.

Birçok vatandaşımızı yakından ilgilendiren bu yapılandırma yasası vatandaşlara geniş yelpazede oldukça büyük avantajlar sağlıyor. Vatandaşın yapılandırarak yararlanacağı borç ve kurum çeşitleri ise şöyle; “Kesinleşmiş vergi ve özel usulsüzlük, usulsüzlük, vergi cezaları ile çiftçilerimizin, işletmelerimizin ecrimisil borçları, sosyal güvenlik prim borcu, trafik, MTV, TPC, nüfus, seçim, askerlik para cezaları, karayollarından usulsüz geçiş cezası ile öğrenim ve katkı kredisi borçları.” Devlete olan borçlar konusunda faiz ve cezaların yüksek oranda affedildiği bu kanun ile ödeme kolaylıkları getiriyor.

Yapılandırma fırsatından yararlanmak için başvuruların 31 Temmuz 2018 tarihine kadar yapılması gerektiğinin önemle hatırlatıldığı ve yapılandırma kanunu avantajları konusunda önemli bilgilerin paylaşıldığı söyleşi, kentin tek radyosu Mega Radyo stüdyolarında gerçekleşti. Program FM bandı 97.7 frekansından, www.megaradyoiskenderun.com ve www.megatviskenderun.com adresleri üzerinden de canlı olarak yayınlandı. Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik yönetmenliğini Mustafa Mert gerçekleştirdi. Program dinleyenlerden yoğun ilgi gördü.

Yorum Gönder