5. Hatay Tarım Fuarı Kapılarını Açıyor

25 Ekim 2022 Salı 15:25
Bu haber 310 kez okundu

Bu yıl 5.si düzenlenecek olan Hatay Tarım Fuarı’na Antakya EXPO alanı ev sahipliği yapacak.

5. Hatay Tarım Fuarı Kapılarını Açıyor

Bu yıl 5.si düzenlenecek olan Hatay Tarım Fuarı’na Antakya EXPO alanı ev sahipliği yapacak.

26-29 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan fuarda traktörler, tarımsal mekanizasyonlar, tarımsal alet ekipman ve teknolojiler, gübre, tohum, fidan çeşitleri, tarımsal gıdalar ve ürünler, danışmanlık firmaları ve finans sektörü başta olmak üzere tarım ile ilgili her konuda ürün ve hizmet sergilenecek.

Fuarın açılış töreni Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın katılımıyla 26 Ekim Çarşamba günü saat 14.00’te yapılacak.

Onlarca ülke ve 40’a yakın firma ve firma temsilcisinin katılacağı fuarın bölge ekonomisine olumlu katkılar sağlaması bekleniyor.

Fuarda, Hatay Büyükşehir Belediyesinin üretimi ve üreticiyi destekleyen projeleri için başvurular da alınacak.

Zeytinciliği destekleme kapsamında zeytinyağı üretiminde yağ kalitesini artırmak amacıyla üreticilere zeytin kasası dağıtımı yapmaya hazırlanan HBB, başvurmak isteyen çiftçilerden Çiftçi Kayıt Sistemi(ÇKS) belgesinin, zeytinlik arazisi tapusunun ve kimlik kartının fotokopisini talep edecek.

HBB yetkilileri, büyükbaş hayvanlarda et ve süt veriminin artırmasında önemli bir etken olan hayvan tırnak kesim ve bakım makinesinin kullanımı için de kayıt alacak. 

Fuarda aynı zamanda HBB tarafından gerçekleştirilen tarımsal sulama hizmetleri (kapalı ve açık kanal sistemleri) ile ilgili talep ve başvurular kabul edilecek.

HBB yetkilileri, üç proje için de başvuruların 26-29 Ekim’de Hatay Tarım Fuarı’nda alınacağını ifade etti.

5. Hatay Tarım Fuarı, dört gün süresince bölge çiftçisini son gelişmelerden haberdar edecek, tarım ile ilgili her türlü ürün ve hizmeti topluca görme ve inceleme imkânı sunacak. Girişlerin ücretsiz fuar, sabah 9.30 akşam 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Yorum Gönder