Arsuz ARSUZFEST ile Coştu

01 Temmuz 2019 Pazartesi 17:20
Bu haber 660 kez okundu

Hatay'ın Arsuz ilçesinde ‘3. Uluslararası Doğa ve Su Sporları Festivali’ çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Arsuz ARSUZFEST ile Coştu

Hatay'ın Arsuz ilçesinde ‘3. Uluslararası Doğa ve Su Sporları Festivali’ çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Arsuz Kaymakamlığı ve Arsuz Belediyesi iş birliğiyle Gözcüler sahilinde gerçekleştirilen festival etkinliklerine, Türkiye'nin birçok ilinden sporcular katıldı. Doğa yürüyüşü, yamaç paraşütü, tüplü ve serbest dalış, off-road, yelken ve bisiklet turu gibi etkinliklerin yapıldığı festival kapsamında yarış pistinde düzenlenen off-road ve motokros gösterileri renkli görüntülere sahne oldu.

Motorkros ve off-road gösterilerinin izleyenlere heyecan dolu saatler yaşattığı festivalde gündüz doğa yürüyüşü, yamaç paraşütü, tüplü ve serbest dalış, off-road gösterileri, motokros gösterileri, yelken ve su sporları, bisiklet turu, kano yarışları gibi pek çok etkinlikle coşku dolu anlar yaşarken, akşam da Yüksek Sadakat konseriyle katılımcılar müzik ziyafeti yaşadı.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven’in ev sahipliğinde düzenlenen festivale Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve eşi, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, siyasi parti temsilcileri, işadamları, Türkiye’nin her bölgesinden sporcular, Arsuzlu ve çevre ilçelerden çok sayıda vatandaş katıldı.

Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Abdülkerim Güven’in motokros ve off-road yaparak renk kattığı festivalde, Arsuz Nehri’nde düzenlenen kano yarışı da renkli görüntülere sahne oldu.

Gösterileri izleyen AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel Arsuz'un turizm anlamında Türkiye genelinde tanıtımına katkı sağlanması için 3. kez düzenlenen festivale Türkiye'nin birçok bölgesinden katılımlar olduğunu belirterek Arsuz’un tanıtımı için yapılan çalışmaların başarıyla sürdüğünü dile getirdi.

Arsuz’un ‘Doğu Akdeniz’in incisi ve medeniyetler şehri’ olduğunu belirten Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, “Arsuz’un bilinmeyen yönlerini ortaya çıkarmak için bu festivali 3 yıldır düzenliyoruz. Burada bulunan 12 branştaki sporlar bütün yıl Arsuz’da eğitim veriyorlar. Arsuz ilçemiz doğa yürüyüşü için birbirinden güzel parkurlar, yamaç paraşütü sahaları, dalış okulları, bisikletçilerin, fotoğrafçıların ve motorcuların uğrak yeri. Bugün Kayısı Festivali ile birlikte ArsuzFest, önümüzdeki ay da yıldızlar geçidine sahne olacak MilyonFest festivalimiz sizleri bekliyor” dedi.

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven de ilçenin önemli bir turistik merkez, olduğunu ifade ederek, “Arsuz’un önemi, şimdiye kadar çok fazla kavranmamış, tanınmamıştı. Hak ettiği yerde olmadığını hepimiz biliyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımız Arsuz’un hak ettiği yerlere gelmesi ve daha çok tanınması adına olacaktır. Özellikle kaymakamlığımız ile birlikte çalışarak, birlikte hareket ederek Arsuz’a her türlü etkinliği getirmeye çalışıyoruz. Bu etkinlikleri arttırarak ve sizlerin de düşüncelerinizi, fikirlerinizi, projelerinizi bize sunduğunuzda daha önemli başarılar elde edeceğiz. Bundan sonraki dönemde de gittikçe daha kapsamlı etkinliklerle ilçemizi tanıtmaya çalışacağız” dedi.

Festival alanında akşam gerçekleştirilen konser etkinliğine katılan Hatay Valisi Rahmi Doğan, Gençlerin izlerken coşkuyla eşlik ettikleri Yüksek Sadakat müzik grubuna teşekkür ederek çiçek takdim etti.  Sahneye çıktığında coşkulu kalabalığın tahmininden daha fazla olduğunu gören Vali Doğan, bir an şaşkınlığını gizleyemedi. ArsuzFest etkinliklerine katılımın yoğunluğuna ve gençlerin coşkusuna tanık olan Vali Doğan memnuniyetini dile getirdi. Vali Rahmi Doğan Hatay ve Arsuz’un, Turizm cenneti olması, 12 ay Cazibe merkezi olması için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini belirterek, her yıl İl ve ilçelerimizle birlikte daha da büyümeyi, gelişmeyi ve daha fazla tanınmayı hedeflemeye devam edeceğiz dedi.  Vali Doğan konuşmasının sonunda başta festival etkinliklerini düzenleyen ve emeği geçenler olmak üzere tüm katılımcılara, sponsorlara ve Arsuz halkına teşekkür etti.


Yorum Gönder