Arsuz Kayısı Festivali Şölene Dönüştü

01 Temmuz 2019 Pazartesi 17:38
Bu haber 659 kez okundu

Arsuz Kaymakamlığı, Arsuz Belediyesi, Arsuz Turizm ve Kültür Derneği ve Kurtbağı Mahalle Muhtarlığı’nın ortaklaşa düzenlediği ‘Kurtbağı Kayısı Festivali’ görsel bir şölene dönüştü.

Arsuz Kayısı Festivali Şölene Dönüştü
Arsuz Kaymakamlığı, Arsuz Belediyesi, Arsuz Turizm ve Kültür Derneği ve Kurtbağı Mahalle Muhtarlığı’nın ortaklaşa düzenlediği ‘Kurtbağı Kayısı Festivali’ görsel bir şölene dönüştü.

Muhteşem aroması, tadı ve büyüklüğüyle yakın zamanda Türkiye’ye nam salacak olan Kurtbağı Kayısısı’nı tanıtmak, marka haline getirmek, turizme canlılık kazandırmak ve aynı zamanda halkın eğlenceli vakit geçirmesini sağlamak amacıyla düzenlenen festivale Hatay Milletvekili Abdülkadir Sarı, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Arsuz Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hasan Arslan, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, kayısı üreticileri ile çevre mahalle ve ilçelerden çok sayıda vatandaş katıldı.

İlçede yüzyıllardır sönmeyen Yaanrtaşlar’a yapılan yürüyüşün ardından festival alanına gelen protokol ve vatandaşlar, kayısı bahçeleri arasında düzenlenen festivalda kayısı yeme, en iyi kaysı üreticisi, çuval giyme, bilek güreşi yarışları ve halk oyunları gösterisi ile keyifli saatler yaşadı.

Kurtbağı Mahallesi Muhtarı İhsan Kızıldağ, mahallelerinin simgesi olan kayısı festivaline ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, katılan ve festivale destek olan herkese teşekkür etti. Festival dolayısıyla mahallenin çok renkli ve heyecanlı bir atmosfere büründüğünü anlatan Kızıldağ, kayısı festivali ile Kurtbağı Kayısısı’nı tanıtmanın yanısıra doğası, denizi, iklimi, yemekleri ile dikkat çekmesinin yanında, huzurun, birlik ve beraberliğin en üst seviyede yaşandığı Arsuz’un bütün eşsiz güzelliklerini de yansıtmak istediklerini ifade etti.

Arsuz Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hasan Arslan, ilçede festivalin yanısıra kayısı çalıştayının da yapılması gerektiğini belirterek, “Medeniyetlerin beşiği olan ilçemizin şirin mahallesi, kayısımızın merkezi Kurtbağın’dan, renklerin bir araya gelip dans ettiği, mavinin denize renk olduğu, yeşilin toprağa bereket saçtığı yaşanılası Arsuz’dan herkese sevgi ve saygılar sunuyorum. Tarım denildiğinde üretim akla geliyor. Amonosların zirvesinde yetişen ve kendine has aromosu ve besin değeri yüksek olan kayısımız ilçemizde hak ettiği değeri kazanmalıdır. Geleneksel olarak yapılan Kurtbağı Kayısı Festivali bu yıldan sonra daha da anlam kazanacaktır. Başta İlçe Kaymakamım Sayın Musa Sarı ve Belediye Başkanımız Sayın Dr.Asaf Güven , Mahalle Muhtarımız ve Arsuz Turizm ve Kültür Derneği olarak yeni bir nefes, yeni bir vizyon yaratıp bunu tüm ülkeye yaymalıyız. Böyle olacağına da eminim. Yerel ve mülki amirlerimiz bu konuda gerekli destekleriyle derneğimiz ve başarılı çalışmalarına tanık olduğum İlçe Tarım Müdürümüz Sayın Serkan Yılmaz’la kayısı çalıştayı yapılarak sonuç değerlendirilerek yaşama geçmelidir. Çalıştay Kurtbağı, Beyköy gibi kayısı üreten diğer tarım alanlarımızı da kapsamalıdır” dedi.

Kurtbağı kayısısının markalaşması için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven de, “İlçemizin topraklarında yetişen kayısı bizler için çok şey ifade ediyor. Ve etmeli de. Arsuz’da yetişen kayısı bizim markamız olabilir. Ülke çapında tanınması için geleneksel olarak yapılan Kurtbağı Kayısı festivalleri bu yıl İlçe kaymakamlığı ve Arsuz Turizm Ve Kültür Derneği, Kurtbağı Mahalle Muhtarlığı ve belediyemizce düzenleniyor. Bu yıldan sonra festivalimizi daha kapsamlı olarak, kayısımızın marka olması için gerekli çalışmalar yapılarak daha geniş katılımla ülke geneline taşımayı düşünüyoruz. Festivalin, ilçemizde yeni bir marka oluşturulmasına katkı vereceğini düşünüyorum. Bugün ortak bir değer için buradayız. Biriz, beraberiz ve hep birlikte Arsuz’uz. Biriz, beraberiz, kardeşiz ve hep birlikte Türkiye’yiz” dedi.

Yorum Gönder