Arsuz Kurtbağı Köyü’nde Kayısı Festivali Düzenlenecek

07 Haziran 2018 Perşembe 13:13
Bu haber 1445 kez okundu

Arsuz’a bağlı Kurtbağı Köyü’nde geleneksel Kayısı Festivali düzenleniyor. Bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan Kayısı Festivali Ramazan Bayramı’nın 3’üncü gününde gerçekleştirilecek.

Arsuz Kurtbağı Köyü'nde Kayısı Festivali Düzenlenecek

Arsuz’a bağlı Kurtbağı Köyünde geleneksel Kayısı Festivali düzenleniyor. Bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan Kayısı Festivali Ramazan Bayramı’nın 3’üncü gününde gerçekleştirilecek.

17 Haziran bayramın üçüncü gününde köy meydanında saat 15:30’da başlayacak olan geleneksel Kayısı Festivali’nin bir şölen havasında geçmesi bekleniyor.  Etkinliklerle ilgili konuşan Arsuz Kurtbağı Kayısı Festivali tertip komitesi başkanı İsmail Sertel, “Festivaldeki amacımız köyümüzün kaliteli kayısısını geniş kitlelere duyurarak, marka haline gelmek. Bölgemizde yetişen çok kaliteli olan kayısılarımızı ulusal ve uluslar arası platformlara tanıtarak, kurumsal bir kimlik kazanmak. Bu manada köyümüzün kayısıları ile hem bölge ekonomimize ve hem de köyümüzün tanıtımına katkı sunmaktır. Hedeflerimizin arasında köyümüzün önemli bir tarım ürünü olan Kayısı’nın tüketiminin teşvik edilmesini sağlamak, çiftçiliğin gelişimine katkıda bulunmak, kayısı üretiminin teşviki ile kalitesinin yükseltilmesini sağlamak da yer alıyor. Bizim kayısılarımız tadıyla, kalitesi ve lezzetiyle taze tüketim olarak sofralarda yerini alır. Bu yıl beşincisini düzenleyeceğimiz Kayısı Festivalimize tüm bölge halkımızı davet ediyoruz” diye konuştu.

Festivaldeki etkinlikler ile bilgi veren tertip komitesi üyesi Mehmet Avcı da şu ifadeleri kullandı; “ 5 yıldır, her yıl şenlik ortamında coşkuyla gerçekleşen geleneksel Kayısı Festivalimizde yöremizin sanatçıları sazıyla, sözüyle renk katacak. Çeşitli yarışmalar düzenleyeceğiz. Kayısı yeme yarışması, en güzel kayısı yarışması gibi birçok yarışmalarımız olacak. Bayramın üçüncü gününde şölen havasında geçeceğine inandığımız Kayısı Festivalimize tüm halkımız davetlidir” diye konuştu.

Yorum Gönder