Arsuz’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı

16 Temmuz 2019 Salı 18:27
Bu haber 607 kez okundu

15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde yaşanan hain darbe girişiminin 3. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinliklerle anıldı.

Arsuz'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı
15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde yaşanan hain darbe girişiminin 3. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinliklerle anıldı.

Arsuz Kent Meydanında gerçekleşen programa Belen Kaymakamı Arsuz Kaymakam Vekili Hayrettin Baskın ,Garnizon Komutanı Cengiz Çoban, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Emniyet müdürü Halil Karabacak, kurum amirleri , siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, şehit yakınları ,gazilerimiz, mahallelerden katılımcılar, otel ve misafirhanelerde bulunan misafirlerin de yoğun katılımı ile düzenlenen programda şehitler için saygı duruşu ve istiklal marşının okunması , kur’an-ı kerim tilaveti , günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, video sunumları ,ilahilerin okunması ve mehteran gösterini düzenlendi.

Hafta boyunca camilerde mevlidi şerif okunması, şehit aileleri ve gaziler ile birlikte şehitlik ziyareti organizasyonu gibi etkinliklerle devam eden programlar 15 Temmuz akşamı başlayıp 00:30 da sona eren demokrasi nöbeti programı ile son buldu. 15 Temmuz Pazar günü şehit aileleri ve gaziler ile birlikte yapılan şehitlik ziyareti gerçekleşti. Öğle namazı sonrası şehitlerimiz için mevlidi şerif okunurken akşam Arsuz kent meydanında yoğun bir katılımla demokrasi nöbeti programı düzenlendi.

Yorum Gönder