Arsuz’da ‘6. Geleneksel Bahar Etkinlikleri ’ne Start Verildi

29 Mart 2022 Salı 17:12
Bu haber 666 kez okundu

Arsuz Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘6. Geleneksel Bahar Etkinlikleri’nin startı verildi.

Arsuz'da ‘6. Geleneksel Bahar Etkinlikleri 'ne Start Verildi

Arsuz Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘6. Geleneksel Bahar Etkinlikleri’nin startı verildi.
Arsuz Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve birçok sivil toplum kurulusunun destek verdiği ‘6. Geleneksel Bahar Etkinlikleri’ Üçgüllük mahallesi ve Gözcüler mahallesinde başlayan ve Akçalı mahallesi şenlik alanında son bulan start yürüyüşü ile başladı.

Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Hasan Gün, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Yüzbaşı Barkın Eryılmaz, Sivil Toplum Kuruluşlu Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri, Muhtarlar, Meclis Üyeleri ve halk yoğun ilgi gösterdi.

Pandemi sebebi ile bu etkinliklere ara verildiğini belirten Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, “Bir geleneğimiz var Ğiyt Sabatağş, yani Rumi 17 Mart’ta kutladığımız geleneksel bir bayramımız var. Bir de Rumi 1 Nisan yani 14 Nisan’da gerçekleşen bir bayramımız var. Bu bayramları farklı şekillerde kutluyorduk. Aslında 2019’dan sonra Pandemi sebebiyle yapamadık ama eski kültürü yansıtacak şekilde bu sene yapmaya çalışacağız. Bu sene bir başlangıç, eksiklikler olacak. Bu bayramın başlangıcı Akçalıdır, Evvel Nisen de Çetilliktir. Ama bu bayramlar bütün Arsuz’un bayramıdır. Burada buluştuk. Bu buluşmayla Arsuz’da sevgiyi, barışı, birlik, beraberliği hiçbir ayrım gözetmeden göstermiş olduk. Bir mesaj verdik.  Bu bayram hepimize kutlu olsun,” ifadelerini kullandı.

Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, “Arsuz huzur ve kardeşlik kenti. Kuruluşundan bugüne kadar huzur ve kardeşliğin kenti olmuş. Arsuz’u oluşturan değişik yapıların tüm unsurları burada. Ayrımız gayrımız yok, Hepimiz kardeşiz. Huzur ve kardeşliğimiz devam edecek. Bugün bu bayramı kutluyoruz, nisan ayında paskalyayı kutlayacağız, mayısın başında da Ramazan Bayramı’nı kutlayacağız. İşte bu bizim zenginliğimiz, bu bizim farkımız. Bu geleneğin ilelebet devam etmesini diliyoruz. Bir şehre kimlik katan gelenekleridir. Seneye de inşallah daha da güzel yapacağız. Buradan bunun müjdesini de verelim,” şeklinde konuştu.



Yorum Gönder