Arsuz’da Bahar Etkinlikleri 'Evvel Nisen'le Sona Erdi

14 Nisan 2022 Perşembe 17:44
Bu haber 1002 kez okundu

Arsuz Belediyesi tarafından düzenlenen ve çeşitli sivil toplum kuruluşunun destek olduğu ‘Arsuz Belediyesi 6. Geleneksel Bahar Etkinlikleri’ Evvel Nisen Bahar Bayramı etkinliği ile son buldu.

Arsuz'da Bahar Etkinlikleri 'Evvel Nisen'le Sona Erdi

Arsuz Belediyesi tarafından düzenlenen ve çeşitli sivil toplum kuruluşunun destek olduğu ‘Arsuz Belediyesi 6. Geleneksel Bahar Etkinlikleri’ Evvel Nisen Bahar Bayramı etkinliği ile son buldu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Meclis Üyeleri, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Muhtarlar ve halk yoğun ilgi gösterdi.

Uzun süren Pandemi sürecinden sonra bahar etkinliklerini gerçekleştirdiklerini belirten Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, “30 Mart ve 14 Nisan arasındaki tarihlerde düzenleyeceğimiz sanatsal, kültürel ve müzik etkinlikleri ile gerçekleştirmeyi planladık. Ve sizlerle birlikte bu güzellikleri yaşamaya karar verdik. Bayramlar kardeşliği, dostluğu, birlik ve beraberliği simgeler. Gelenek ve göreneklerimize sahip çıkmak, eski ile bağlarımızı güçlendirecektir. Tarihimizi hatırlatacaktır. Önümüzdeki yıllarda bu etkinlikleri daha da iyi yapacağız,” ifadelerini kullandı.

Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, “ Arsuz’umuz adeta bir cennet. Deniziyle, dağıyla bereketli obasıyla binlerce yıldır binlerce medeniyete ev sahipliği yapmış. Arsuz doğu akdenizin incisi. Bölgemizin turizm merkezi. Aynı zamanda bir tarım deposudur. Bunun yanında Arsuz, kültürel zenginliğe de sahip. Burada farklı yapı ve dinlere mensup binlerde insanı barındırıyor. Ve bu insanlar binlerce yıldır kardeşçe yaşıyorlar. Bugün burada nasıl birlikteysek, on gün sonra paskalyada ve ramazan bayramında da birlikte olacağız. Burada yaşayan insanlar adeta;  ‘biz farklılıklarımıza rağmen kader birliği yaptık ve bu kardeşliğimizi, kader birliğimizi hiçbir güç bozamaz’ diye haykırıyor,” şeklinde konuştu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Tüm hemşerilerimin evvel nisen bayramını tebrik ediyorum. Bu bayram vesilesi ile içimizdeki huzur, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygusunun zirveye çıkmasını temenni ediyorum. Hatay’da her renk var, her rengin bir bayramı var ve her rengin bayramını birlikte kutluyoruz. Biz buradaki semavi dinlerin ve kendi bayramlarımızı birlikte kutlarken mutlu oluyoruz. Çünkü bu kente hem ahenk, hem vizyon katıyor, hem de birlik ve beraberliğimizi büyük katkı sağlıyor,” dedi.

Ardından Bahar Etkinlikleri Komite Başkanına ve komiteye plaket takdim edildikten sonra etkinlik alanına geçilerek, halkla birlikte bayram kutlandı.


 


Yorum Gönder