Arsuz’da Deniz Kaplumbağaları ve Av Turizmi Masaya Yatırıldı

22 Haziran 2019 Cumartesi 13:50
Bu haber 584 kez okundu

Arsuz Kale Mahallesi’nde bulunan iki farklı noktada caretta caretta kaplumbağaları yumurtlama alanları ile ilgili konunun tarafları bir araya geldi.

Arsuz'da Deniz Kaplumbağaları ve Av Turizmi Masaya Yatırıldı

Arsuz Kale Mahallesi’nde bulunan iki farklı noktada caretta caretta kaplumbağaları yumurtlama alanları ile ilgili konunun tarafları bir araya geldi.

 Arsuz Kaymakamı Musa Sarı başkanlığında, kaymakamlık toplantı salonunda yapılan toplantıya İskenderun Teknik Üniversitesinden Prof. Dr Cemal Turhan , Deniz Ticaret Odası Başkanı Kemal Kutlu ve  yönetim kurulu, Arsuz Belediye Başkan Vekili Özgür Murt, Arsuz Tarım ve Orman Müdürü Serkan Yılmaz ve, Kale Mahallesi muhtarı Mehmet Gebeş ve balıkçı ve avcılar katıldı.

Toplantıda Kale Mahallesi’ndeki caretta carettaların yumurtlama alanlarının gerek koruma altına alınması, gerekse de turizme açılması için kurumlara çeşitli görevler verildi. Belediye ile birlikte alanda düzenlemeler yapılması kararlaştırılan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün yanı sıra Deniz Ticaret Odası Başkanlığı tarafından yaklaşık 40 adet kaplumbağa yumurtalarının korunması için kafes yaptırıldığı ve sahilde yumurtlama alanlarına yerleştirileceği belirtildi. Ayrıca Arsuz Belediye Başkanlığınca da ilgili sahillerde bilgilendirme tabelaları yapılması kararlaştırıldı.

Yapılan değerlendirmelerin sonucunda alanın turizme açılabilmesini için çalışmalar gerçekleştirileceği bildirildi. Bunun yanı sıra Milli Parklar Müdürü Cüneyt Çağlar tarafından Arsuz sınırları içerisinde yaban hayatı geliştirme sahasının bulunduğu, burada yaklaşık yedi yüze yakın dağ keçisi ve karaca bulunduğu, bunun da Milli Parklar Müdürlüğünce planlı bir şekilde avlanma sahası olarak kullanıldığı, yurt içi ve yurt dışından mevcut yasalar çerçevesinde avcıların geldiği belirtilirken, bölgede bir av konağı ihtiyacının bulunduğunu, bu ve diğer alt yapılardan tamamlandığında av turizminin daha da gelişeceği ifade edildi. Toplantıda Milli Parkları Müdürlüğünce bir çalışma yapılması, çeşitli ajans ya da bakanlık aracılığıyla kaynak arayış çalışmalarının başlatılacağı karara bağlandı.

 

Yorum Gönder