Arsuz’da Kayısı Hasadı

17 Haziran 2020 Çarşamba 18:22
Bu haber 863 kez okundu

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Kurtbağı Kayısı’nın ilk hasadını gerçekleştirdi.

Arsuz'da Kayısı Hasadı
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Kurtbağı Kayısı’nın ilk hasadını gerçekleştirdi.

Kaymakam Musa Sarı ,Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, Arsuz İlçe Müdürü Serkan Yılmaz, Arsuz Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Ali Kılınç ile birlikte önce yüzyıllardır yanan Yanartaşlara yürüdü. Daha sonra Kurtbağı’nda kayısı üreticileri ile biraraya gelerek hasat ve ürün hakkında bilgiler aldı.

Kaymakam Musa Sarı, ilçede her yıl gerçekleşen Kurtbağı Kayısı Festivali’nin corona tedbirleri kapsamında iptal edildiğini söyleyerek, ‘Hatay’ın cennet köşesi Arsuz, turizmin yanı sıra, verimli topraklara sahip önemli bir tarım ilçesidir. Kurtbağı Kayısımız, lezzeti ile nam salan bir ürünümüzdür. Kayısımızın tanıtımı ve ilçemize sağlamış olduğu katma değer noktasında her yıl festivalle taçlandırdığımız kayısımızın hasadını bu yıl bakanlığımızın aldığı tedbirlere uyarak gerçekleştiriyoruz. Kayısımızın lezzeti, başka bir yerde yok. Hasat sezonumuz hayırlı ve bereketli olsun” dileyerek, üreticilere bol kazançlar diledi.

Kaymakam Sarı ayrıca, her yıl yaklaşık 10 bin ton üzerinde kayısı hasadının yapıldığı Arsuz’da bu yıl rekoltenin biraz düşük olduğunu, bu yıl hasadın az olduğunu ancak fiyatın geçen yıla göre daha iyi olduğunu ifade etti.

Arsuz’un Türkiye’nin en iyi kayısı merkezlerinden biri olma yolunda hızla ilerlediğine dikkat çeken İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, ilçenin Kurtbağı, Derekuyu, Karagöz, Üçgüllük Ada Mahalleleri gibi belirli bir bölgesinde yetişen kayısının aroması ve büyüklüğü ile fark yarattığına dikkat çekti.

Çolakoğlu,  Arsuz kayısısının çok meşhur olduğunu, ilçenin de kayısıda iddialı olduğunu sözlerine ekledi.

Toplantıya iyi bir ev sahipliği yapan Kurtbağı Mahallesi Muhtarı İhsan Kızıldağ, kayısının mahallelerinin simgesi olduğunu belirtirken, korona nedeniyle aldığı önlemlerle de takdir edildi.

Yorum Gönder