Arsuzlu Gazilere Madalya

05 Aralık 2019 Perşembe 12:40
Bu haber 551 kez okundu

Kıbrıs Barış Harekatı’nda görev alan Arsuzlu kahraman gazileri onurlandırmak adına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC) tarafından gönderilen “Milli Mücadele Madalyası ve Beratı” düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Arsuzlu Gazilere Madalya
Kıbrıs Barış Harekatı’nda görev alan Arsuzlu kahraman gazileri onurlandırmak adına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC) tarafından gönderilen “Milli Mücadele Madalyası ve Beratı” düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören Kıbrıs Barış Harekatı’nın kısa film gösterimi, gazilerin anı fotoğrafları slaytı, Kıbrıs ve kahramanlık türküleri dinletisi ile devam etti.

Arsuz Kaymakamlığı amfi salonunda düzenlenen törene Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Belediye Başkanı Asaf Güven, Arsuz Gaziler Dernek Başkanı Hayri Hançer, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, muhtarlar, gaziler ve davetliler katıldı.

Gazilik makamının herkese nasip olamayacağını belirten Başkan Asaf Güven, “Gazilik, herkese nasip olmayan bir unvan, bir şereftir. Sizler; burada gazilik ünvanını almış, bu gazilik ünvanının altında farklı dönemlerde vatanı korumak ve bizlerin bu günkü şartlardan var olmamızı sağlayan şahsiyetlersiniz. O yüzden sizleri her zaman saygı ve sevgi ile anıyoruz. Sizlerin ve şehitlerimizin sayesinde bizler buradayız. Şu anda rahat bir şekilde yaşıyorsak, bu bayrak dalgalanıyorsa, şehit ve gazilerimizin sayesindedir. Ben sizlere şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum. Madalya, manevi değeri çok büyük olan ve herkese nasip olamayacak bir şandır, şereftir.  Sizlere hayırlı olsun diyor, saygılarımı sunuyorum,” ifadelerini kullandı.

Törende konuşma yapan Kaymakam Musa Sarı, herkesin asker olabileceğini ama herkesin gazi olamayacağını belirterek, bu salonda pek çok plaket, madalya ve kupa takdim ettiklerini ancak bu madalya ve berat teslim töreni kadar anlamlı bir tören olmadığını belirterek, bunun kendileri için büyük bir onur ve gurur olduğunu ifade etti.

Gazilerimize çok şey borçlu olduğumuzu, onlar için ne yapılırsa yapılsın haklarının ödenemeyeceğini de ifade eden Kaymakam Sarı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş gazileri rahmet ve minnetle anarken, hayatta olan gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler temenni etti.

Protokol üyeleri tarafından gazilere madalya ve beratları takdim edilirken, Kaymakam Sarı Milli Mücadele Madalyası ve Beratı tevcih edilen gazilere hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Yorum Gönder