Asaf Güven, İTSO’da İş Dünyasıyla Buluştu

14 Mart 2019 Perşembe 15:49
Bu haber 680 kez okundu

CHP Arsuz Belediye Başkan Adayı Asaf Güven, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası(İTSO)’nı ziyaret ederek, Arsuz ile ilgili gelecek planlaması hakkında iş dünyasıyla fikir alışverişinde bulundu.

Asaf Güven, İTSO'da İş Dünyasıyla Buluştu

CHP Arsuz Belediye Başkan Adayı Asaf Güven, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası(İTSO)’nı ziyaret ederek, Arsuz ile ilgili gelecek planlaması hakkında iş dünyasıyla fikir alışverişinde bulundu.

 Belediye Meclis Üyesi adayları ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, İTSO Başkanı Levent Yılmaz ve Yönetim Kurulu tarafından karşılanan Güven, Arsuz ortak paydasında gerçekleştirdiği ziyarette, İskenderun ve Arsuz ilçeleri arasındaki güçlü bağa vurgu yaptı.

 Göreve gelmesi halinde Arsuz’un gelişmesi ve kalkınması, modern ve marka şehir imajını kazanması adınakentin tüm dinamiklerinin fikirlerini dinlemeye ve projelerini değerlendirmeye hazır olduğunu ifade eden Asaf Güven, belediye başkanlığı döneminde hayata geçirdiği halkçı belediyecilik ilkesinden de asla taviz vermeyeceğini dile getirdi.

 Arsuz’u halk ile birlikte şeffaf yönetimi benimsemiş bir belediyecilik anlayışı ile yönetmeye talip olduğunu söyleyen Asaf Güven, “Arsuz, çok geniş bir coğrafyaya sahip, tarım, turizm ve kısmen de sanayiyi içinde barındıran güzelliklerle dolu bir ilçe. Şuanda görüyorsunuz, Arsuz’da çiftçilik hala 50-60 yıl önceki yöntemler ve alışkanlıklarla yapılıyor. Ürünler plansız şekilde gelişi güzel ekiliyor, binbir emek ve masrafla yetiştiriliyor, fakat pazarlanması adına hiçbir planlama veya çalışma yapılmıyor. Hâlbuki modern dünyada artık çiftçilik böyle değil. Üreten Arsuz’da modern tarımın yapılabilmesi için üreticiden direkt tüketiciye gidecek küçük çaplı semt pazarlarından, markalaşma, kooperatifleşme ve soğukhava depolarına kadar birçok projeyi hayata geçirmenin yanında, çiftçinin, belediyenin, bilim adamlarının, ziraat mühendislerinin ve ilgili kurumların bir araya geleceği çalıştaylarla yol haritamızı belirlemeyi planlıyoruz. Arsuz’un sayılı turizm merkezleri arasında hakettiği yeri alması için de tarımda olduğu gibi turizmci, yatırımcı ve yetkili kurumların işbirliğinde öncülük ederek,gerçekçi projeler üreteceğiz. Daha çok bacasız sanayi üzerine yoğunlaşacağız. Göreve gelirsek, meslek edinme, iş olanakları yaratma, sosyal projelerimizin yanı sıra halkın talepleri doğrultusunda, kurum ve kuruluşlarla işbirliğine giderek, kentin dinamiklerini harekete geçirecek projeler üretip hayata geçirecek bir belediyecilik anlayışı içerisinde olacağız” derken, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni de kazanmanın önemine dikkat çekti.

 Asaf Güven’e çıkmış olduğu yolda başarılar dileyen İTSO Başkanı Levent Yılmaz da, “Arsuz’un beş yıllık bir ilçe geçmişi var. Bu beş yıllık süreç içerisinde aslında çok daha güzel işler yapılabilirdi. Tabi kurucu başkan olarak Başkanımız Nazım Culha da Arsuz için güzel şeyler yaptı. Yapmış oldukları bütün çalışmalardan dolayı ben geçmişteki bütün belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum.  Hepimizin amacı; bölgeye hizmet etmek. İTSO olarak, işadamlarımızla birlikte bölgemize, ilçemize katkı sağlayacak bir takım çalışmalar yapıyoruz. Sizin de seçilmeniz halinde Arsuz’a çok faydalı işler yapacağınıza inanıyoruz. İTSO, olarak size kendi ölçeğimizde yapmamız gereken ne varsa yapmaya hazırız. Bunun yanı sıra biliyorsunuz Samandağ – Arsuz bağlantı yolu yapılıyor. Bu Arsuz için önemli bir süreç. Çünkü bu durum Arsuz’un ticaretinin ve turizminin gelişmesine de katkı sağlayacak” derken, ziyaretten dolayı teşekkürlerini sundu.

Yorum Gönder