ATSİAD: Gün, Birlik Günüdür!

19 Temmuz 2016 Salı 10:48
Bu haber 1391 kez okundu

Akdeniz Tüccar Ve Sanayici İş Adamları Derneği (ATSİAD), Geçtiğimiz Cuma akşamı yaşanan, Türk Silahlı Kuvvetler içerisindeki FETÖ PDY Terör Örgütü üyesi bir grup tarafından gerçekleştirilen darbe kalkışması ve sonrasında yaşananlarla ilgili bir kınama mesajı yayınladı.

ATSİAD: Gün, Birlik Günüdür!
Millet iradesinin her şeyin üstünde olduğu vurgusuyla yapılan kınama açıklamasında, yapılan darbe girişimini kınamakla birlikte, suçluların bir an önce hukuk önünde gerekli en ağır cezaya çarptırılması beklentisine dikkat çekildi. 

Akdeniz Tüccar ve Sanayici İş Adamları Derneği (ATSİAD) açıklamasında şöyle denildi; “Geleceğimiz için, ileri demokrasi ve huzur içinde yaşayan güçlü bir Türkiye için; gün birlik ve dayanışma günüdür. Milletin iradesi, her şeyden güçlüdür. 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan kalkışmayı (darbe girişimi) şiddetle kınıyor ve suçluların bir an önce hukuk önünde gereken en ağır cezaya çarptırılmasını bekliyoruz.

Bu arada; görevleri sadece emirleri yerine getirmek olan masum askerlerimizi de ayırmalı, Mehmetçiklerimize itibarını geri vermeliyiz. Onlar; canları pahasına, gece gündüz demeden en zor şartlarda vatanımızı koruyan isimsiz kahramanlardır.

Demokrasiye ve Cumhuriyet’e sıkı sıkıya bağlı ferah ve güçlü bir Türkiye için; herkesin zor dönemde sağduyulu ve provokasyonlara prim vermeden aklı-selim davranmasını bekliyor; bir kez daha yaşanan bu darbe girişimini şiddetle kınadığımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.”

Yorum Gönder