Başkan Güven; ‘Gerekli Tüm Tedbirleri Alıyoruz’

30 Ekim 2019 Çarşamba 15:23
Bu haber 588 kez okundu

Arsuz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Kış’a hazırlık çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Başkan Güven; ‘Gerekli Tüm Tedbirleri Alıyoruz'
Arsuz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Kış’a hazırlık çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Yaklaşan kış mevsimi öncesinde, özellikle tıkanması muhtemel, derelerde, kanallarda ve su kaynağının olduğu alanlarda çalışmalarına aralıksız devam eden Arsuz Belediyesi, adeta hizmet seferberliği ilan etti. Belediye ekipleri yağan yağmurlarda, yağmur suları tarafından sürüklenen atıkların, yağmursuyu giderlerini tıkamaması amacıyla önlem alıyor. Bir yandan dere yatakları ve kanal temizliği çalışmalarını gerçekleştirirken, diğer yandan da şehirde bulunan menfezleri, köprü ağızlarını, su giderlerini kontrol ediyor.

Özellikle kışın aşırı yağan yağmurlardan sonra oluşan su taşkınlarının, halkı mağdur etmemesi için bu çalışmaların devam edeceğine dikkat çeken Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, bu konu ile yakından ilgilendiğini belirtti.  Başkan Güven, “Kanal ızgaralarına ve yakınlarına, kum ve benzeri atıkların dökülmemesi gerekiyor. Özellikle su giderlerinin olduğu alanlara dökülen atıklar suyun birikmesini ve taşmasını sağlıyor. Belediyemizin tüm ekipleri, özellikle kış aylarında karşımıza çıkan olumsuzlukların bir daha yaşanmaması adına çalışmalarına büyük bir özveri ile devam etmektedir. Kış’a kadar tüm risk taşıyan dere yatakları, köprü ağızları, kanallar ve tüm alanlar temizleyerek, gerekli tedbirleri alarak kışa hazırlanıyoruz. Vatandaşlarımızdan da temizlenen yerlerin kirlenmemesi ve tıkanmaması adına, daha dikkatli olunması konusunda rica ediyoruz,” dedi.





 

Yorum Gönder