Başkan Vurucu, İftarda Yetim ve Öksüzlerle Buluştu

22 Haziran 2016 Çarşamba 18:18
Bu haber 1518 kez okundu

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, yetim ve öksüz çocuklarla ve onlara bakan aile büyükleri ile iftar açtı. Dualarla açılan iftarın ardından, Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Kuran-ı Kerim okudu. On bir ayın sultanı Ramazan ayının birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşçe, huzurla, yaşandığına dikkat çeken Başkan Adnan Vurucu, Belen Belediyesi Düğün Salonunda verilen iftar yemeği sonrasında konuklara hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Başkan Vurucu, İftarda Yetim ve Öksüzlerle Buluştu

“Bugün iftar soframızda öksüz ve yetimlerimizi konuk ettik. Topluma karşı sorumluluğunu bilmek, Bugün burada sizlerle olmak aynı sofrada yemek yemek ve okuduğumuz Kuran-ı Kerim’e ve dualara âmin demek, bu güzel mübarek Ramazan ayını huşu içine yad etmek anlamlıdır.

Bir öksüze, yoksula, düşküne el uzatmak insanoğlunun önemli bir meziyetidir. Öksüzü yetimi doyurmak dinimizce sevaptır.

Nisa Suresinin 36. Ayetinde de buyurduğu gibi “Allah’a ibadet edin ve ona hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolcuya, elinizin altındakilere iyilik edin. Şüphesiz, Allah kibirlenen ve övünen kimseleri sevmez.

Bu mübarek Ramazan ayında sizleri iftar soframıza davet etmenin bizlere mutluluğunu yaşattığınız için sizlere teşekkürlerimi sunuyorum. Rabbim, her sene bu mübarek aylara sağlıkla mutlulukla eriştirsin.”

Daha sonra yetim ve öksüz çocuklarla tek tek ilgilenen Başkan Adnan Vurucu ve eşi Yüksel Vurucu, misafirlerle sohbet etti. Konuklar, Başkan Adnan Vurucu’ya gösterdiği duyarlılıktan dolayı memnuniyetini dile getirerek, teşekkür ettiler.

Yorum Gönder