Belen’den Bir Hikaye ‘Karlıoğulları Efsanesi’

05 Nisan 2022 Salı 14:35
Bu haber 1048 kez okundu

Mega Medya Grubu Stüdyolarından canlı olarak yayınlanan ‘Editörün Günlüğü’ adlı programın bu hafta ki konuğu Belenli Yazar Tamer Mehmet Güngör oldu.

Belen'den Bir Hikaye ‘Karlıoğulları Efsanesi'

Mega Medya Grubu Stüdyolarından canlı olarak yayınlanan ‘Editörün Günlüğü’ adlı programın bu hafta ki konuğu Belenli Yazar Tamer Mehmet Güngör oldu.

Mega Medya Grubu Haber Müdürü Şirvan Selçuk’un hazırlayıp sunduğu ‘Editörün Günlüğü’ programda ‘Karlıoğulları Efsanesi’ adlı kitabın yazarı Tamer Mehmet Güngör yazmış olduğu ilk kitabı Karlıoğulları Efsanesi’ adlı kitabı hakkında bilgiler verirken kitap okuma alışkanlığı ile ilgili tavsiyeleri de Mega FM dinleyicileriyle paylaştı.

Tamer Mehmet Güngör, doğup büyüdüğü topraklarda, Belen İlçesinde, yaşamış olan bir aileyi konu edinen kitap yazdığını belirterek; “Belen’de çocukluk yıllarımda bizlere anlatılan, Belen’de yaşamış olan Karlıoğulları ailesinin hikayesini dağarcığımdaki bazı hikayelerle harmanlayarak bir kurgu oluşturdum. Bu roman tarihten ilham alınarak Belen’le ilgili olay, olgu, öykü, söylence ve yaşam biçiminin kısa bir süreçte anlatımıdır. Romanın kahramanları yiğit, dürüst, aydın, çalışkan insanlar olup bu güzel insanların dramına ait olay ve olgular, tarihi süreçteki iyi, kötü ve aykırı algılar, düşünceler ve davranışlar içinde sunulmuştur. Romandaki olayların geçtiği tarih olarak Karlıoğulları’nın yaşadığı 18.yy ikinci yarısının başlarına ait kısa bir kesiti esas aldım. Çeşitli zamanlara ait olan öyküleri bu süreç içerisinde ve birbiri ile bağlantılı halde anlatmaya çalıştım. Olayların gerçekleştiği yerler, o tarihte Belen’de var olan yerlerdir. ‘Karlıoğulları Efsanesi’ kitabını almak isteyenler Kitap Otağı Yayın Evi’nden, İnternetten ve tüm seçkin kitapçılardan temin edebilirler” dedi.

Kitap okumanın öneminde bahseden Tamer Mehmet Güngör; “Kitap okumak; bilgiyi, görgüyü artırır, zihnin faaliyetlerini geliştirir, insanın ufkunu açar, araştırma yapma, öğrenme, tanıma gibi faaliyetlerinin de önemli bir unsurudur. İnsanlarımızı, özellikle çocuklarımızı okumaya teşvik etmeli, ilk okuldan itibaren okuma alışkanlığı kazandırmalıyız. Kütüphane ve okuma salonlarımızı çoğaltmalıyız. Burada özellikle yerel yönetimlere, öğretmenlere ve ailelere büyük görev düşüyor. Okuma etkinliklerini artırmalı özel günlerde birbirimize kitap hediye etmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Mega Radyo stüdyolarından canlı yayınlanan ‘Editörün Günlüğü’ söyleşi programı, FM bandı 97,7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com internet adresi üzerinden de canlı yayınlandı. Mega Medya Grubu Haber ve Reklam Müdürü Şirvan Selçuk’un hazırlayıp sunduğu programın yönetmenliğini Mustafa Mert ve Ali Kemal Zerenli yaptı.


Yorum Gönder